Hendek, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünde anma törenlerine ev sahipliği yaptı. İlk tören, Hendek Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Sercan Candan, gaziler, askeri erkan, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hendek'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Törenleri Gerçekleştirildi

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te gerçekleşen törende, katılımcılar 2 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular. Saygı duruşu ve marşın ardından Hendek Kaymakamı ve Belediye Başkanı, Atatürk anıtına çelenk sundu. Törenin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Hendek'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Törenleri Gerçekleştirildi-3

Anma programı daha sonra Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti. Programda, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından Atatürk'ün hayatı okundu. Ayrıca "Saat Kaç" adlı video gösterimi ve çeşitli şiirlerle Atatürk'ün anlamı vurgulandı. Temsili karanfil koyma merasimi ve "Mustafa Kemal Seslense" adlı şiirin okunmasıyla anma programı sona erdi. Hendek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygı ve özlemini sonsuz bir sevgiyle ifade etti.