Hendek Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen anma töreninin ardından, ilçe protokolü tarafından Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı düzenlendi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmalarla başladı.

Hendek'te Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi

Hendek Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sırasıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan sunumları gerçekleştirdi. Katılımcılara "Saat Kaç" adlı video gösterimi sunuldu. Duygu yüklü anların yaşandığı programda, öğrenciler Atatürk'ü anlatan şiirlerle duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Hendek'te Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi

Seslendirilen "Mustafa Kemal'i Düşünüyorum," "Selanik Türküsü," "Bir Tutkudur Mustafa Kemal" gibi türküler ve "Çökertme" türküsü eşliğinde okunan "Sen Varsın Atatürk'üm" adlı şiirlerle, katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Programın son bölümünde gerçekleştirilen temsili karanfil koyma merasimi ve "Mustafa Kemal Seslense" adlı şiirin okunmasıyla anma programı sona erdi.

Hendek halkı, öğrencilerin hazırladığı duygusal programla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı buldu. Programa katılanlar, anlamlı etkinliklerle Atatürk'ü bir kez daha anmanın gururunu yaşadılar.