Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Ahmet Bulut Hoca, toplumsal dayanışma, aile içi iletişim, çocuklara iyi örnek olma ve teknolojinin bilinçli kullanımı gibi konular hakkında konuştu. Katılımcılar, Ramazan ayının manevi atmosferinde keyifli bir akşam geçirdi.
RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
Hendek Belediyesi, Ramazan ayının ruhunu ilçe halkına hissettirmeye devam ediyor. “Ahmet Bulut Hoca ile Gönül Sohbeti” programında, İslam’ın toplumsal birleştirici gücü ve ibadetin bireysel olduğu kadar toplumsal bir huzur kaynağı olduğu vurgulandı. Ahmet Bulut, Ramazan’ın sadece oruç ve ibadetle sınırlı olmadığını, bu ayın kardeşlik ve paylaşma ruhunu güçlendirdiğini belirtti. İftar sofralarının birlik ve beraberliği pekiştiren önemli anlar olduğuna dikkat çekti.
AİLEDE İYİ ÖRNEK OLMANIN ÖNEMİ
Sohbet sırasında Ahmet Bulut, anne ve babaların çocuklarına sadece sözleriyle değil, davranışlarıyla da örnek olmaları gerektiğini ifade etti. Çocukların ailede en iyi eğitimi aldığını belirten Bulut, ebeveynlerin sevgi, merhamet, adalet ve sabrı kendi hayatlarında uygulayarak çocuklarına bu değerleri öğretmesi gerektiğini söyledi.
TEKNOLOJİYİ BİLİNÇLİ KULLANMAK
Ahmet Bulut, teknolojinin bilinçli ve faydalı bir şekilde kullanılmasının önemine değindi. Ebeveynlere, çocuklarını ekran bağımlılığından uzak tutup onlarla daha fazla kaliteli vakit geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Aile içinde birlikte ibadet etmenin ve sohbet ortamlarını artırmanın, dijital dünyanın olumsuz etkilerini azaltabileceğini ifade etti.
BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ’DEN TEŞEKKÜR
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, bu tür etkinliklerin toplumdaki birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirdiğini söyledi. Ahmet Bulut’a değerli sohbeti için teşekkür eden Püsküllü, Ramazan ayı boyunca benzer programların devam edeceğini belirtti.