17 ila 19 Kasım tarihleri arasında Slovenya'nın Ljublana şehrinde gerçekleşen Balkan Karate Şampiyonası, Türkiye'yi gururlandıran bir zaferle sonuçlandı. Hendek Belediyesi Karate Takımı'nın başarılı sporcusu Yusuf Eren Temizel, şampiyonada gösterdiği üstün performans ile adını altın harflerle yazdırdı.

Temizel, turnuvanın ilk turundan itibaren muazzam bir performans sergileyerek Bosna Hersekli rakibini 9-0, Sırp rakibini 5-0, çeyrek finalde Yunan rakibini 8-0 ve yarı finalde bir diğer Yunan rakibini 4-0 mağlup ederek finale yükseldi. Büyük bir heyecanla geçen final müsabakasında ise Bosna Hersekli rakibi karşısında 4-1'lik skorla galip gelerek Balkan Şampiyonu unvanını kazandı.

Hendekli Sporcu Balkan Karate Şampiyonasında Zaferle Taçlandı

Antrenörleri Ümit Atis ve Volkan Karagöz, Yusuf Eren Temizel'in sadece bir puan kaybederek şampiyon olmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, "Yusuf Eren Temizel geçen sene kazandığı dünya şampiyonluğundan bu yana kürsülerde kalıcı başarılara imza atıyor. Balkan Şampiyonası bizim için çok önemliydi; kürsüde olmak ve zirvede kalmak çok önemli. Verdiği mücadeleden dolayı Yusuf Eren'i kutluyoruz ve daha büyük başarılarına inanıyoruz" şeklinde konuştular.

Hendekli Sporcu Balkan Karate Şampiyonasında Zaferle Taçlandı

Başkan Turgut Babaoğlu, Yusuf Eren Temizel'in zaferi üzerine büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, "Şampiyon sporcumuz Yusuf Eren Temizel başta olmak üzere tüm antrenör ve sporcularımızı kutluyorum. Her zaman sporcularımıza desteklerimiz artarak devam edecek. Sporun olduğu her yerde tüm çabamızla olmaya devam edeceğiz. Tekrardan şampiyon sporcumuz Yusuf Eren Temizel ve antrenör ekibimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.