Hendek Ziraat Odası üyeleri, tarımsal yayım ve danışmanlık faaliyetleri kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede, üye çiftçilerden Öznur Akan'ın bahçesini ziyaret ederek incelemeler gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tarla ziyaretinde, önemli tespitler yapıldı. Ziraat Odası yetkilileri, bahçede külleme hastalığı ve besin eksikliği tespit etti. Ayrıca, güneş yanıklarının da mevcut olduğu belirlendi.

Özellikle fındık tarlasında yer alan filizlerin hastalık ilerlemeden alınması gerektiği ve kimyasal mücadelenin öneminin vurgulandığı ziyarette, çiftçilere sağlıklı tarım uygulamaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Hendek Ziraat Odası Fındık Tarla Ziyaretlerini sürdürüyor

Tarımın temel unsurlarından biri olan toprak tahlilinin önemi de çiftçilere aktarıldı. Hasat sonrasında mutlaka yapılması gereken toprak tahlili, verimli bir üretim için büyük önem taşıyor.

Ziraat Odası yetkilileri, gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında çiftçilere bol ve bereketli bir hasat dileyerek desteklerini sürdüreceklerini belirttiler.

Hendek Ziraat Odası Fındık Tarla Ziyaretlerini sürdürüyor

Hendek Ziraat Odası'nın tarımsal yayım ve danışmanlık faaliyetleri, çiftçilere bilinçli ve verimli tarım yapma konusunda katkı sağlamak amacıyla önemli bir rol üstleniyor. Bu tür ziyaretler ve bilgilendirme çalışmaları, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve çiftçilerin desteklenmesi için büyük önem taşıyor.

Hendek Ziraat Odası Fındık Tarla Ziyaretlerini sürdürüyor-6