İstanbul'da düzenlenen U17 Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonası'nda milli takımımız, büyük bir başarıya imza attı. 110 kg'da Cemal Yusuf Bakır altın madalyanın sahibi olurken, 71 kg'da Hendek Olimpik Spor Kulübü sporcusu Alkan Akar, bronz madalya kazandı.

Hendek Olimpik Spor Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli, İstanbul'da gerçekleşen U17 Dünya Şampiyonası'nda milli takımımızın aldığı başarıdan dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Kulüp sporcusu Alkan Akar'ın Dünya üçüncülüğü elde ederek Türk bayrağını gururla dalgalandırmasının kulüp için büyük bir onur olduğunu vurguladı. Bu dereceyle birlikte kulübün, tarihinde 18. Avrupa ve dünya derecesine ulaştığına da değinen Başkan Köstereli, kulübün hedeflerini olimpiyatlar üzerine odakladığını ve bu yönde kararlı bir şekilde ilerlediklerini belirtti. Değerli antrenör kadrosu ve destek personelleriyle birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Köstereli, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde kurdukları gençler ve büyükler takımının da başarılı bir gidişat içerisinde olduğunu dile getirdi.

Başkan Köstereli, konuşmasını sonlandırırken önümüzdeki aylarda Ürdün'de yapılacak U20 Dünya Şampiyonası'nda iki sporcuyla milli takımımıza katkı sağlamaktan gurur duyacaklarını belirtti. Aynı zamanda işitme engelliler büyükler takımına da destek vereceklerini aktaran Köstereli, kulüp olarak doğru bir gidişat içerisinde olduklarını vurguladı.

Hendek Olimpik Spor Kulübü Sporcuları başarıyla döndü-2

Başarıya ulaşan sporcumuz Alkan Akar'a, yetişmesinde emeği olan kıymetli antrenörlerimize, ailesine, kulüp arkadaşlarına ve destek personellerine teşekkür eden Başkan Köstereli, kulübüne ve spora maddi ve manevi destek sunan tüm kurum ve kişilere şükranlarını iletti. Ayrıca Hendek Olimpik Spor Kulübü'nün kurucusu ve onursal başkanı Sayın Vekilimiz Ali İnci'ye, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce'ye, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Nevzat İnanc'a, Güreş Federasyon Başkanı Sayın Şeref Eroğlu'na ve milli takım teknik heyeti ile antrenörlerine teşekkürlerini ileten Başkan Köstereli, dünya üçüncülüğünün ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.