İlçemiz Hendek’te Uzun Yıllar Bir çok Kızılay faaliyetini canla başla sürdüren, yerel den kaynak üreterek Genel Merkeze ve bir çok afet durumunda İlçe Halkının yardımlarını ulaştıran Hendek Kızılay Kadın ve Gençlik Kollarıyla birlikte Topyekün istifa ettiklerini açıkladılar. 

Bugün Hendek Ticaret Merkezi Belediye Sıra Dükkanlarında yer alan Hendek Kızılay Merkezi gerçekleştirilen basın açıklamasıyla duyurulan istifayla ilgili olarak Hendek Kızılay Başkanı ve Yönetimi adına şunları belirtti. 

Hendek Kızılay Topyekün istifa etti.

Başkan Sami Bağdatlı ; “Son aylarda Kızılay yönetiminin gelmiş olduğu noktada açıkçası bir şeylerin yapılmasını çok bekledik ancak beklentilerimiz karşılık görmedi. Bugün Kızışay’a  duyulan güvenin azalmasını, maddi bağışların kesintiye uğramasını, kan vercek vatandaşların kan vermekten imtina etmelerini yok mu sayacağız? Son yaşadığımız 6 Şubat depremi sonrasında kurum içindeki organizasyonsuzluğu yok mu sayacağız?  Kimsenin  Kızılay gibi bir kurumun itibarını sarsmaya hakkı olamaz. Hendek Kızılay Derneği olarak yaklaşık 6 ay önce kan bağışı kampanyaları mızda topladığımız kan miktarı dolayısı ile Türkiye çapında ilk 20’ye girdik. Bu nedenle genel merkez tarafından Hendek Kızılay'ın şube olma hakkı tanınmıştır. Fakat ne hikmetse ( Akyazı’da bunu fazlasıyla hak ediyor onları tenzih ederek söylüyorum)  İki gün önce Akyazı’yı şube yaptılar. Biz dedik: Hendek niçin şube olmadı? Genel merkezin cevabı : “bizim takdirimiz bu” diyerek yanıtladılar. Ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman siyasete angaje olmadık. Genel merkez tarafından Hendek adına böylesi bir karara varılması bizi ziyadesi ile üzdü. Hendek benim kırmızı çizgimdir, ben üzerime düşeni yaptım.”

Uzun yıllar ilçede bir çok faaliyete gönül veren yönetimin bu denli özverili çalışmalar sonucunda istifa etmesi, Son Yaşanan Deprem Felaketi ve Merkez yönetimin büyük rol oynadığı düşünülüyor.