Bugün belediyenin içinden geçerken, gördüğüm manzara beni düşündürdü. Bir bayram yerini andıran kalabalık, insanların birbirlerine hayırlı olsun ziyaretlerini abarttıkları bir atmosferde buldum kendimi. İçimden geçen düşünceler, Ramazan ayının içinde olduğumuzu hatırlattı. Çünkü bu ay, bizlere sabır, hoşgörü ve paylaşma gibi güzel değerleri öğretirken, aynı zamanda bir birey olarak nasıl davrandığımızı da gözden geçirmemizi sağlar.

Toplum olarak, hayırlı olsun ziyaretlerine verdiğimiz önem bazen abartılı boyutlara ulaşabiliyor. Birinin işi, yakınının işi, hatta kendi kişisel çıkarlarımız için bile bu ziyaretlerde bulunuyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki, gerçek anlamda hayırlı olan ziyaretler kısa ve samimi olanlardır. İnsanlar arasında sıcaklık ve samimiyet hissedilen ziyaretler, uzun ve formaliteye dayalı olanlardan çok daha değerlidir.

Hendek halkı da bu samimiyeti bekliyor. Gereksiz meşguliyetler, hizmete engel oluyor. Belediyelerin ve kamu görevlilerinin, görevlerini yerine getirirken gereksiz yere meşgul edilmemeleri gerekiyor. Çünkü hizmetin önünde engel olan her türlü faktör, toplumun refahını ve gelişimini engeller.

Hendek, sadece bayram yerlerinde değil, her zaman hizmete açık olmalıdır. Gereksiz meşguliyetler, bu hizmete engel olmamalıdır. Bunun için toplum olarak daha bilinçli ve sorumluluk sahibi davranmalıyız. Samimiyetle yapılan ziyaretler ve sorumluluk sahibi davranışlar, Hendek gibi güzel bir şehrin hizmetine destek olacaktır.