Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), enerji nakil hatları altında veya yakınında kullanılan uçan balon, dilek feneri, havai fişek gibi yanıcı ve patlayıcı materyallerin kullanılmasının can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğu konusunda vatandaşları uyarmıştır.

Elektrik hatlarına yapılan müdahalelerin olumsuz sonuçlar doğurabileceği, elektrik arızalarının veya enerji açma-kesme işlemlerinin sadece SEDAŞ teknik ekipleri tarafından yapılması gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca, bu tür materyallerin elektrik şebekelerine temasının tehlikeli ve yasak olduğu hatırlatılmıştır.

Özellikle açık hava etkinliklerinde kullanılan uçan balonlarla ilgili olarak, olası olumsuz durumların önüne geçilmesi ve enerji nakil hatlarına zarar verilmesinin engellenmesi için vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmaları istenmektedir.

Elektrik şebekeleri ile ilgili uyarıda bulunuldu

SEDAŞ yetkilileri, "Uçan balon, dilek feneri, silah ve havai fişeklerin elektrik şebekelerine teması olumsuz sonuçlara neden oluyor. Enerji nakil hatlarında iletkenlere temas olmasa bile emniyet mesafesi ihlali durumunda çarpılma riski bulunmaktadır" şeklinde uyarıda bulunmuşlardır.

Elektrik şebekeleri ile ilgili uyarıda bulunuldu

Kamuoyuna yapılan bu uyarı, elektrik hatlarının güvenliğinin sağlanması ve elektrikle ilgili olası kazaların önlenebilmesi amacı taşımaktadır. Herhangi bir elektrik sorunu veya arıza durumunda, vatandaşlar SEDAŞ teknik ekiplerine en kısa sürede bilgi vermelidir. Güvenliğimiz ve çevremizin korunması için tüm vatandaşlarımızın bu uyarılara dikkat etmesi önemlidir.