Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı kültür ve sanat etkinliklerini "Dijital Çağda Anne-Baba Olmak" başlıklı bir söyleşi ile tamamladı. Söyleşiye "Dijital Baba" olarak bilinen Orhan Toker konuşmacı olarak katıldı ve katılımcılara çocukların dijital dünya bağımlılığı ve doğru kullanımı hakkında önemli bilgiler aktardı.

‘Dijital Çağda Anne - Baba Olmak’ konulu söyleşi düzenlendi.

Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlenen söyleşi programında ebeveynlere dijital dünya ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar anlatıldı. Programa yoğun ilgi gösteren anne ve babalar, Orhan Toker'in önerilerini dinledi ve sorular sordu. Program sonunda Orhan Toker, katılımcıların kitaplarını imzaladı.

‘Dijital Çağda Anne - Baba Olmak’ konulu söyleşi düzenlendi.

Orhan Toker, özellikle ilk 36 ayda çocukların ekranlardan uzak tutulmasını vurgulayarak, çocukların dikkat sürelerinin gelişmesi ve dil becerilerinin güçlenmesi için dijital cihazların doğru ve kısıtlı bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, içerik seçiminin dikkatli yapılması ve çocukların reklamlara maruz kalmamasının önemine dikkat çekti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu tür etkinlikler, ebeveynlere çocuklarının sağlıklı bir şekilde büyümeleri için rehberlik etmeyi hedefliyor.