Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Karadeniz’de Pedal Çevirelim" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Eko Turizm Rotasında Pedal Dostu" festivalinin kapanış programına katıldı. Festival süresince Sakarya'nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanıtıldı ve bisiklet rotaları hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Başkan Yüce, festivalde emeği geçen Sakarya Üniversitesi (SUBÜ), Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan gibi paydaşlara teşekkürlerini sundu.

3 Gün Süren Festival İle Sakarya tanıtıldı

Başkan Yüce, festivalde Melen Botanik Vadisi'nde inşa edilen bisiklet yolunda katılımcılarla birlikte pedal çevirerek, şehrin eşsiz turistik destinasyonu olan kuzey bölgesinin mavi ve yeşilin buluştuğu noktasına dikkat çekti. Vadide yaklaşık 3 milyon tıbbi ve aromatik bitkiyi toprakla buluşturduklarını belirten Başkan Yüce, Sakarya'nın "Dünya Bisiklet Şehri ve Avrupa Spor Şehri" unvanlarına sahip bir şehir olduğunu vurguladı.

3 Gün Süren Festival İle Sakarya tanıtıldı

Başkan Yüce, konuşmasında Sakarya'nın barış ve kardeşlik şehri olduğunu ifade ederek, şehrin tarih boyunca çeşitli bölgelerden göç aldığını ve bu göçlerle birlikte farklı kültürlerin şehirde varlığını sürdürdüğünü söyledi. Şehirde yaşayan her kültürün kendi geleneksel değerlerini koruduğunu ve birbirine saygı gösterdiğini belirten Yüce, Sakarya'nın kardeşlik kültürü, hoşgörü toplumu ve barış coğrafyası olduğunu ifade etti. Ayrıca Sakarya'nın sahip olduğu doğal güzellikler, denizi, gölü, nehirleri, longozu, dağları, ovaları, yaylaları, verimli toprakları ve yeşilin bin bir tonuyla adeta bir cennet olduğunu dile getirdi.

3 Gün Süren Festival İle Sakarya tanıtıldı

Başkan Yüce, Sakarya'nın turistik avantajlarını en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını ve "Dünya Bisiklet Şehri" unvanı sayesinde bisiklet sporu ve bisiklet turizmi alanında dünyanın sayılı şehirleri arasında yer aldıklarını belirtti. Ayrıca yamaç paraşütü, zipline, kano, kürek ve trekking gibi spor aktiviteleri ve festivaller düzenleyerek spor turizminde önemli bir konuma ulaşacak.