Hendek Ziya Gökalp İlkokulu Okul Aile Birliği ve veliler, yeni yapılan okulun ilkokula tahsis edilmesi için bir imza kampanyası başlattı. Yapımı tamamlanan ve sürecinde ilkokul müdürü tarafından çalışmaları takip edilen okulun, son aşamada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul olması yönünde talepler olduğu iddia ediliyordu.

Ziya Gökalp İlkokulu Aile Birliği Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü ile Görüştü

Gelinen süreçte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne taşıdı ve müfettiş talep etti. Kararın verilmesi beklenirken, veliler mevcut ikili sistemde ve ilkokul koşulları dışında eğitim gördüklerini belirterek yeni okulun kendilerine tahsis edilmesi için imza topladı.

Velilerden oluşan bir heyet, topladıkları imzalarla birlikte Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, yaşanan durum ve veli talepleri dile getirildi. Bakırtaş, dilekçelerin kayda alınarak dikkate alınacağını ve kararın müfettiş heyeti tarafından verileceğini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakırtaş, velilerin taleplerini dinleyerek değerlendireceklerini söyledi.

Ziya Gökalp İlkokulu Aile Birliği Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü ile Görüştü

Ayrıca, Sakarya Valiliği Eğitim Birimine de yaşanan sorunları içeren bir dilekçe ile başvurularını yapan okul aile birliği heyeti, Sakarya Valiliğinde de görüşmelerde bulundu.

Ziya Gökalp İlkokulu Aile Birliği Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü ile Görüştü

Veliler, yeni yapılan okulun ilkokul öğrencilerinin eğitimine daha uygun olduğunu, birçok aktivitenin yapılabileceğini ve Hendek ilçe merkezinde ilkokul bulunmamasına karşın birçok alternatif ortaokulun bulunduğunu belirterek yeni okulun ilkokula tahsis edilmesini istiyor.

Editör: Hendek Haber