İlçemiz Hendek’te ikili eğitim istemiyoruz diye başlayan eylemler sürüyor. İlçe Merkezinde yer alan Hendek Anadolu Lisesi öğrenci velileri okul önünde okullarının yıkılmaması için oturma eylemi yaptı. 

Okulların Kapanmasıyla ortaya çıkan durumun bir süredir Kamu nezdinde girişimlerinin sürdürüldüğü, Hendek Anadolu Lisesinin yıkımıyla bilikteke bu lisede öğrenim gören 600 kadar Lise Öğrencisinin çeşitli okullara dağıtılacak suretiyle Ortaokullarda ikili eğitim olarak sürdürülebileceğini öğrenen Her iki Okulda Öğrenim gören Öğrencilerin Velileri bugün Okul önünde bir araya geldi. 

Yıkım Kararı Çıkan Hendek Anadolu Lisesi önünde oturma eylemi yaptılar…Valilik Kararıyla Yıkımının yapılacağı belirtilen okulun yıkım kararında, hasar nedeniyle veya bir ne den gösterilmesine karşı çıkan veliler, okulun yıkımıyla ilgili itirazlarını dile getirdikleri bir basın açıklamasında bulundular. 

Açıklamanın ardından Hendek Kaymakamlığının önüne giden 300 kadar veli, alınan kararın, Okulun yenisinin yapımının ardından yapılmasını isteyerek, yaşayacakları uzun süreli bir mağduriyetin önüne geçmek istediklerini belirterek, yetkililere yanlıştan dönmesini istediler.

Okullarının yıkılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Veliler Yetkililerin yeni bir okul yapmadan okullarını yıkılmalarının kabul edilemez bir mağduriyete neden olacağını belirtiyor.

Yıkım Kararı Çıkan Hendek Anadolu Lisesi önünde oturma eylemi yaptılar…

Diğer Bir Hususda ise Hendek Belediyesinin bir süre önce dillendirdiği fakat resmi bir şekilde açıklamasını yapmadığı Mega Meydan projesinin bu alanı kapsadığı bu nedenle yıkılan okulun bölgesine iki farklı okulun yapılacağı konusunda samut olmayan bilgilerinde havada uçuştuğu belirtiliyor.