Hendek'in gururu Başpehlivan Süleyman Aykırı, Samsun Havza Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Her yıl Samsun'un Havza ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen ve "Karadeniz'in Kırkpınar'ı" olarak anılan bu önemli etkinlikte Aykırı, finale kadar yükselerek ikincilik derecesi elde etti.

Pazartesi günü yapılması planlanan güreşler, ulusal yas nedeniyle ertelenerek bir gün sonra gerçekleşti. Başpehlivan Süleyman Aykırı, zorlu mücadelelerin ardından finale çıkarak, Hendek'i gururlandırdı.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'nün pehlivanı olan Aykırı, hafta sonu da Ordu'nun Gölköy ilçesinde düzenlenen Gölköy Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne katıldı. Burada da başarılı bir performans sergileyen Aykırı, çeyrek finale kadar yükseldi.

Karadeniz'deki müsabakalardan dönen Süleyman Aykırı, bu hafta sonu İstanbul'da düzenlenecek olan Kağıthane Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne katılacak. Pazar günü Kağıthane'de düzenlenecek bu etkinlikte de Aykırı'nın başarılı bir performans sergilemesi bekleniyor.

Editör: Hendek Haber