Başkan Ekrem Yüce, Sakarya'da 180 bin 84 binanın envanterini çıkardıklarını ve verilerin raporlandığını belirtti. Rezerv konutlar oluşturarak, kentsel dönüşüm sürecinin başladığı yapıların hak sahiplerinin geçici olarak bu konutlara yerleştirilerek sürecin hızlandırılacağını söyledi. Ayrıca, meclis üyeleri Mart ayı huzur haklarını SAKDER'e bağışladı.

Toplantıda, afet bölgesinde yer alan tüm şehirlerle kardeş şehir protokolünün imzalanması için Başkan Yüce'ye yetki verildi. Başkan Yüce, depremin yaralarını sarmak için Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bölgedeki çalışmalara güçlü bir katkı sağladıklarını söyledi. 

Sakarya’da 180 bin 84 binanın verisinin toplandığı açıklandı-2

Ayrıca, deprem riski potansiyeli göz önünde bulundurarak Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kurduklarını ve tüm ilimizi kapsayacak şekilde Kentsel Dönüşüm Strateji belgesi hazırladıklarını belirtti.

Başkan Yüce, Sakarya'nın bina envanterini çıkardıklarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik olarak yönlendirici imar plan notu hükümlerini hazırladıklarını açıkladı. 

Rezerv konutlar oluşturarak, kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılacağını ve bu süreçteki yapıların hak sahiplerinin geçici olarak bu konutlara yerleştirileceğini söyledi. Meclis üyeleri de Mart ayı huzur haklarını SAKDER'e bağışladı.