Sporun şehri Sakarya’da Türkiye’nin en prestijli otomobil sporu yarışı Petlas Türkiye Offroad Şampiyonası bu hafta sonu start alacak.  Otomobil sporu tutkunları Büyükşehir Spor Ada Tesisleri Nde ve belirli güzergâhlarda nefes kesen heyecana ortak olacak. Şampiyonanın lansmanında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Otomobil tutkunu olan ve adrenalini seven herkesi dünyanın kapısını Sakarya’ya açacak yeni tesisimize bu heyecana ortak olmaya bekliyorum” dedi. 

Karaköy bölgesinde başlattığı yeni drag pisti ve dev tesis, ilk büyük müsabakasını ağırlıyor. Büyükşehir’in girişimleriyle 2021 Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası 9 Eylül’de başlıyor. Organizasyonla ilgili lansman programı Başkan Ekrem Yüce öncülüğünde gerçekleştirildi. Programa Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, 54 Otomobil Sporları Kulübü üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

Sakarya Türkiye’nin en büyük off-road yarışına ev sahipliği yapacak-2

Sakarya heyecana ortak olacak
Burada yarışla ilgili bilgi veren Yüce 70 araç, 70 pilot ve 4 takımın katılım sağlayacağı dev yarışın büyük bir heyecana sahne olacağını ifade etti. Başkan Yüce, ayrıca ciddi bir aşama kaydedilen 260 dönüm arazi üzerine 850 metre drag pisti, 12 bin metrekare karting, süpermoto ile drift alanı olan ve 2 kilometrelik off-road ile motokros pistinin yanı sıra sosyal tesis ve tribün alanlarının yer aldığı Spor Ada Tesisleri Nde yapılacak olan bu yarışın sadece bir başlangıç olduğunu belirtti. Dev organizasyon 9 Eylül Cuma günü antrenmanlarla başlayacak, 11 ve 12 Eylül’de iki farklı ayak yarışıyla son bulacak. Sakarya’da yaşayan otomobil tutkunu binlerce sporsever yarışları Karaköy ile Kömürlük etaplarında hazırlanan alanlarda an be an takip edecek. Başkan Yüce, tüm Sakarya’yı alana bu heyecana ortak olmaya davet etti.

Genç, aktif ve sportif bir şehir: Sakarya
Başkan Yüce, şehirlerin ruhunu anlamak ve dünyaya tanıtmak için sporu önemsediklerini belirterek, “İnsanlar gibi şehirlerin de ruhu vardır. Sakaryamız genç, aktif ve sportif bir şehir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya’da sporun gelişmesi ve yayılması adına her türlü desteği ve imkânı hemşerilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Dediğimiz gibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sportif çalışmaları çok önemsiyoruz. Bizler biliyoruz ki sağlıklı bir toplum için spor olmazsa olmazlardandır. Spor yapanlar, hayatlarını bir disiplin içerisinde yaşarlar. Gerek bireysel gerek takım sporları fark etmeksizin sporun temelinde yatan bir ahlak bilinci vardır. Bu sebeple spor faaliyetlerini çok önemsiyor gerek ulusal gerek uluslararası arenada gerçekleştirilen şampiyonaların şehrimizde düzenlenmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz.  Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde 27 branşta 5000 sporcu ile ulusal ve uluslararası müsabakalarda şehrimizi temsil ediyoruz” diye konuştu.