Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Su günlük yaşamın her alanında kullanılan, yaşamın bir diğer adıdır. Dünya nüfusu hızla artmakta, kişi başına su tüketimi ise nüfus artışının da üstünde bir hızla seyretmektedir. Bu nedenle su yönetimi gün geçtikçe daha büyük önem kazanan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

Her türlü tedbir alınmalı

Başkan Adem Sarı “Küresel İklim Değişikliğini yaşadığımız bu yüzyılda su yönetiminde nehirleri, sulak alanları ve yer altı sularını daha etkin korumayı sağlayacak yöntemleri benimsemek ve uygulamak zorundayız. Sakarya ili su yönünden Türkiye ortalamasına göre daha az riskli bir durumda olmasına karşın yeterli önem gösterilmediği takdirde yakın gelecekte su kıtlığı sorunu ve su kıtlığından kaynaklı tarım, sanayi, içme suyu yönetiminde zorluklar yaşanabileceği de kaçınılmaz olacaktır.”dedi

Suyu daha verimli kullanan uygulamalara geçişi önceliklendirmeliyiz

Başkan Sarı çözüm noktasında ise; “tatlı su kaynaklarının tamamının izleme sistemine alınarak su kalitesinin korunmasına yönelik her türlü tedbirler alınmalı, tarımda ve sanayide suyu daha verimli kullanan uygulamalara geçişi önceliklendirmeli ve gerekli finansal mekanizmaları devreye almalı, yağmur suyu hasadı ile su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamalıyız. Unutmayalım ki “Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.” Kestiğimiz her ağacı, kirlettiğimiz her nehri, onlardan ödünç alıyoruz. Gelecek nesillere sağlıklı, güvenli ve temiz su kaynakları bırakmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle daha yaşanabilir bir dünya dileğiyle "Dünya Su Gününü” kutluyorum.” İfadelerini kullandı.