Korkulu Demokrasi,
Korkulu Demokrasi, Güç ve iktidar hırsı tarihler boyu insanlığın başına bela olmuştur, bu hırs ile akıntıya kapılanlar ve er geç boğulurlar. Aslında bakıldığında iktidar hırsı bencilleştirdikçe vahşileştirir insanı , bir gün gelir yaptıkları ile kimseye hacet kalmadan kendi kendini yok eder, bir bumerank misali sadece zaman içinde yükseldiğini zanneder bu irade , sonrasında meselenin geri dönüşü daha hazin sonuçlar ifade eder.

Vahşi bir seçim aşamasındayız yerelden , genele , oda seçimlerinden , muhtarlığa kadar uzanan seçim dönemi içindeyiz , büyük bir rekabet ve yönetme isteği içinde savaş veriyor iktidar isteyenler, her şey mubah bu yolda ; Hendekte de durum aynı ; Siyaset konuştuğumuz bir çok insan olaylardan ve yönetimden şikayetçi veryansın ediyor, geçmişte yapılan haksızlıklardan bahsediyor canı yanmayan yok , ağlamayan sızlamayan yok hizmet yapıldı fakat haksızlık ve yandaşlık bu kadarda olmaz diyor vatandaş. Peki ne yapmalı denilince ; Seçimde görüşürüz deyip içine kapanıyor . Bakın rahmetli ‘’Zeki Cömert’’ başkanın bir sözünü aktarayım size ; ‘’Seçim çalışmalarında baktınız Halk suskun! bilinki patlaması ağır olur’’ demişti. Bu gün aynı durum gözlemleniyor.

Öyle yandaş medyalarla pompalanan iktidar atıp tutması gibi bir durum yok aslında Halk derin bir sessizlik ile seçimi bekliyor, inanın Hendek halkına tarafsız bölgeden bakınca vatandaşlar ateş kusuyor, mevcut iktidar bu konuda köy oylarına sarılsada gerçek durum farklı olduğu aşikar. Umarım seçmenlerin istediği bir başkan seçilir. Cenab-ı Allah kimseyi İktidar Hırsına – Şehvetine – Nefsine kapılanlardan eylemesin.

Huzur içinde bir hendek istiyoruz artık. Her gün Evimizden yolmu geçer , Tarlamız istimlakmı edilir, evimize cezamı gelir yoksa işimizmi bozulur, endişesi içinde yaşatmasın.

Birde promosyon dağıtan partiler size uyarım ; Devlet malını kullanmayın , çocukları şimdiden rüşvete alıştırmayın , Partilerinizin parasını çar çur etmeyin bilinizki Millet Malıdır bu sermayeler.

Saygılarımla Saygılarımla

Zafer Çakmak