Yıllar önce Hendek’te Kurulan Çadır ve çadır çevresindeki oturma alanları Sakarya Valisi ve Hendek Belediyesi Ortaklaşa sürdürdüğü proje kapsamında yıkılarak inşaat çalışmalarına başlanmıştır. 

Çalışmaların sürdüğü geçen 2 yıllık süreçte Çadırın hemen yanında yer alan park unutularak adeta çöplüğe dönüştü. Yetkililer parkı sonunda farkettim. 
Çocukların eğlenceli oyunlar oynadığı park değersizleşiyordu.Çocuk parkları inşa etmek kadar temiz ve bakımlı tutmakta önemli. Geçmişten bugüne birçok çocuk parkların yapıldığını, ancak parkların bakımsızlığı dikkat çekiyordu. 

Hendek Merkezde bulunan çocuk oyun parkı unutulmuş du. 

Ailelerin gelip, dinlenip oturduğu park gün geçtikçe bakımsız hale gelmişti. Parkta bulunan otların büyümesiyle tehlikeli hale geliyordu.
Unutulmaya yüz tutmuş parkın hiçbir çocuğun parka gelmemesi dikkat çekiyordu. 

Temizlenme sonucu çocuk parkı gün yüzüne çıktı

Temizlik işlemlerine başlayan Hendek Belediyesi ekipleri 12 Ağustos 2022 Cuma günü sabah saatlerinde çocuk parkını kullanılabilir hale gelmesi için çalışmalarına başladı. 

Çocuk parkının temizliği için harekete geçen Belediye ekipleri çalışmalarını tüm hızıyla devam etmektedir. 

Parkın etrafını tellerle yeniden görüldü, parkın içerisinde bulunan çöpler ve pis otlar kesilerek temizlik çalışmalarına başlandı.

Yapılan çalışmaların devam ederken, gün geçtikçe park çocukların yeniden oynayabileceği güvenli bir alan haline geliyor.