İlçemizin İlk Köklü Okullarından olan tam tamına 42 yaşında olduğu belirtilen ve bir çok mezun veren Hendek Lisesi,  yeni adıyla Hendek Anadolu Lisesin de  670 öğrencisi öğrenim görmekteydi. Eski Yapı Olduğu İçin Yıkım Kararı alındığı idda ediliyor.

Hendek’te İştah Kabartan Okul Arazisi…

Eski Yapı Olduğu İçin Yıkım Kararı alındığı yıkım kararıyla ilgili olarak karar alındığı ve bu eğitim döneminde öğrencilerin farklı okullara sevk edildi. 

Hal böyle olunca 1999 Depremin ardından geçen süre zarfında yapılan incelemelerle yıllardır eğitim ve öğretimin sürdürüldüğü okul arazisi tüm projelere iştah kabartıyor. 

Hendek’te İştah Kabartan Okul Arazisi…

Hendek İlçe Merkezinde yer alan ve Tapu Alanı    bakımında 6 dönüm 877 m² sahip olan tek tapuya sahip bir alana sahip. 

Tapu Kayıtlarında Nitelik bakımından  ‘Lise Binası ve Bahçesi’ olarak görünmekte. 

Hendek Başpınar Mahallesinde 118 ada ve 28 parsel , 48 pafta da bulunan  6.877 m² okul alanı Eski Yapı Olduğu İçin yıkım kararı alındı ida ediliyor. 

Ayrıca Geçmiş aylarda Hendek İlçe Emniyet Müdürü Lojmanları olarak bulunan Lojmanların yıkımı da yapılmıştı.Yıkılan bu alanlar da henüz bir yapıya başlanılmadı.  

Öğretmen Evinin de yıkıma eklenmesi söz konusu mudur değil midir bilinmezken, prefabrik olarak hizmetler sunan Hendek Öğretmen evinin yıkımı söz konusu mudur bilinmezliğini korurken, Beledye sıra dükkanlarının bir bölümününde yer aldığı alanda bir proje düşünülüp düşünülmediği de merak ediliyor. 

Hendek’te İştah Kabartan Okul Arazisi…

Ayrıca Liseye Komşu Parsel olan Hendek Başpınar Mahallesinde 118 ada ve 29 parsel , 48 pafta da bulunan  3.471 m² , bir bölümü Hendek Öğretmen Evini otopark olarak kullandığı bir bölümü ise Hendek’in en eski sıra dükkanları yer almakta. 

Resmi bir açıklama olmadığından dolayı bilgi kirliliğinin hat safhada olduğu belirtilirken, bu yıkım sonrası ne , nasıl ve ne zaman yapılacağı ile ilgili resmi bir açıklama hiç bir kurumdan yapılmadı, yapılması bekleniyor.