Geçtiğimiz hafta Kocaeli'deki şampiyonada Türkiye Şampiyonu olan Hendek Belediyesi Karate Takımı Sporcusu Yiğit Eren Kaba, diz kapağındaki kıkırdağın dağılması neticesinde apar topar hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde komşu ilimiz Kocaeli'de düzenlenen Türkiye Şampiyonasında Ümit Erkek (+) 70 kg.’da şampiyon olarak göğsümüzü kabartan Hendek Belediyesi Karate Takımı Sporcusu Yiğit Eren Kaba, sakatlanarak hastaneye kaldırıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre, Avrupa Şampiyonası ön elemeleri için bugün Kocaeli'de düzenlenen müsabakalarda dizinin yere çarpması sonucunda diz kapağındaki kıkırdağın dağılması sebebiyle sakatlanan Hendek Belediyesi Karate Takımı Sporcusu, hastaneye kaldırıldı. Kaba'ya, sakatlanmasının hemen ardından götürüldüğü Kocaeli'de bulunan Kocaeli Özel Bir Hastane Hastanesinde ilk kontrolleri yapıldı. Doktorların gerekli kontrolleri yaptıktan sonra dizinden ameliyat olmasına karar verilen Şampiyon Sporcumuz, yarın sabah ameliyat masasına yatacak.

Hendekli Karateci Eleme Müsabakalarında Sakatlandı, ameliyat olacak.

Avrupa Şampiyonasının milli takımdaki en güçlü adaylarından Hendek Karate Takımı Sporcusu Kaba, bu durumdan dolayı maalesef şampiyonaya katılamayacak. Şampiyon sporcumuzun en az 6 ay Tatamiden uzak kalacağı öğrenildi.

Yiğit Eren Kaba Nın sakatlığı ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Hendek Belediyesi Karate Takımı Antrenörü Nurkan Kayacık, şunları söyledi. Kayacık, Geçen hafta göğsümü kabartarak Türkiye Şampiyonu olan sporcumuzun talihsiz bir şekilde sakatlanması bizleri derinden üzmüştür. Bugün Kocaeli'de katılacak olduğumuz Avrupa Şampiyonası için ön eleme karşılaşmaları vardı. O müsabakalarda sporcumuz bir sakatlık yaşadı. Kendisini Kocaeli'de bulunan bir özel hastaneye yatırdık. Yarın Allah'ın izi ile Sporcumuz Yiğit Eren Kaba başarılı bir ameliyat geçirecek. Ben inanıyorum ki; inşallah kendini toparlar toparlamada en kısa sürede başarılarına başarı yüklemeye kaldığı yerden devam edecektir" dedi.

Antrenör Kayacık, "Yaşadığımız sakatlığı duyar duymaz bizleri arayan, soran, geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese de teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.