Güney Koreli DONGHEE Hendek 2. OSB'de Yatırım Yapacak

Hendek’e, 30 Milyon Euro’luk yatırım

Güney Koreli DONGHEE Industrial Co.LTD. Hendek 2.Organize Sanayi Bölgesi'nde  yatırım yapma kararı aldı.  80 bin metrekare alan üzerine ilk etapta 30 milyon Euro’luk yatırım yapacak olan firma, otomotiv yan sanayi malzemeleri üretecek.



 Hendek’te önemli bir yatırım daha

Hendek için önemli bir yatırımın daha önü açıldı. Hendek’te yatırım yapan Gıdasa, Airfell, Wigel, Hekimyapı, Çamsan, Noksel gibi büyük firmaların yatırımlarıyla sanayi şehri olan Hendek’e, dev bir yatırım olan Donghee Otomotiv firması da yatırım yapmaya hazırlanıyor. Hyundai'nin önemli yan sanayilerinden biri olan DONGHEE, Hendek 2. OSB’nde 80 dönüm alanda ilk etapta 30 Milyon Euroluk yatırım planlarken,  250'nin üzerinde bir istihdam oluşturulması bekleniyor. Otomotiv sektörüne yakıt tankı, süspansiyon takımları, pedal takımları, sunroof üreten firma, 20 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir tesis inşa ederek, 2013 Mayıs ayında üretim yapılacak makineleri getirecek. Bu tesiste başta Hyundai, Kia ve Volkswagen olmak üzere otomobil firmalarına yakıt tankı, pedal ve sanroof sistemleri üretilecek.

Dişli’de vardı

Hendek’te yatırım kararı alan Donghee Industry firması adına Genel Müdürü Sun Sub Kwag, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyarette bulundu. AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, BELİŞ Meslek Edindirme Merkezi Müdürü Ahmet Sarıoğlu ve AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal’ın da bulunduğu ziyarette, Başkan İnci,  Genel Müdür Kwag’ı, Hendek hakkında bilgilendirerek, Hendek’teki yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

İşadamlarına irtibat büroları

Başkan İnci, Donghee’nin Hendek’te yatırım yapmalarından memnun olduklarını belirterek “ Hendek’imizde Türkiye’nin en büyük fabrikaları yatırım yaptı. Yabancı firmalar da bölgeyi cazip buldukları için yatırım yaparak, ilçemizde istihdam sağlamışlardır. İlçemizde işsizlik sorunumuz kalmamıştır. Burada yatırım yapan işadamlarımıza belediye olarak her türlü imkanı sağlıyoruz. İşadamlarımıza irtibat büroları da tahsis ediyoruz. İlçemize yatırım yaptığınızdan dolayı teşekkür ediyorum “ Dedi. 

Dişli ve İnci’den destek

Genel Müdür Sun Sub Kwag , Donghee Firmasının Türkiye’de ilk yatırımları olduğunu belirterek, Milletvekili Şaban Dişli ve Başkan İnci’den destek olmalarını isteyip, Hendek’te yatırım yapmaktan mutlu olduklarını ve Sakarya’da yaptıkları incelemeler sonucunda,  ulaşım, altyapı ve insan kaynaklarından dolayı Hendek’i tercih ettiklerini söyledi.

Hendek’e yatırım büyük şans

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli de, Korelilere sevgi ve saygılarının ayrı olduğunu belirterek “ Koreliler Türkiye’de çeşitli sektörlerde yatırım yapmışlardır. Hendek’e yatırım yapmanız büyük şanstır. Çünkü belediye başkanımız işadamlarımıza kucak açıp her kolaylığı sağlamıştır. Umarım Hendek’te başarılı olursunuz. Türkiye’de yaratacağınız artı değer Türk ekonomisine ve firmalarına katkı sağlayacaktır. Bizlerde her konuda yardımcı olmaya hazırız “Dedi.

Başkan İnci, misafirlerine Uludere Rekreasyon Alanı çalışması, Hendek Gençlik Merkezi, Şehitlik, Kültürevi, Osmanbey Anıtı ve Bayraktepe’yi gezdirdi. Misafirler Başkan İnci’nin yapmış olduğu çalışmalara hayran kaldılar.