SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, yeni binada devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İkili, yeni bina ile Hendek MYO’da iş dünyasının talep ettiği niteliklere yönelik bir dönüşüm gerçekleşeceğini vurguladı.

SUBÜ ve 2. OSB arasında imzalanan protokol doğrultusunda, SUBÜ’ye ait olan arazi ve inşaat halindeki bina 2. OSB’ye devredilerek çalışmalar başlatılmıştı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur ve Hendek MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Erduman, inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Hendek MYO, 2. OSB'ye Taşınmak İçin Hazırlanıyor

Nitelikli İş Gücü İçin MYO'lar Önemli

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için Meslek Yüksekokulları’nın (MYO) önemine değinen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversitenin bu farkındalıkla birçok adım attığını belirtti. Sarıbıyık, “Üniversitemiz kurulduğunda Denizcilik MYO’yu açtık ve Akyazı MYO’yu Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO haline getirdik. Yine Denizcilik MYO’muzu tam donanımlı yeni binasına taşıdık. +1 Eğitim Modelimiz ile öğrencilerimiz uygulama becerisi kazanıyor. Yükseköğretim Kurulu’nun yapay zekâ ve dijital dönüşüm adımları çerçevesinde Karasu MYO’muz Bilişim Teknoloji MYO haline getirildi. Ayrıca dönüşüme uygun birçok program açıldı ve MYO’lara akreditasyonun yolunu açtık” dedi.

Sadece Taşınma Değil, Dönüşüm de Olacak

Hendek MYO’yu yeni binasına taşımak için inşaat çalışmalarının önemli bir seviyeye geldiğini belirten Sarıbıyık, “Burada sadece doğrudan bir taşınma değil, bir dönüşüm de gerçekleşecek. 2. OSB içerisinde yer alacağımız için buradaki taleplere uygun öğrenciler yetiştireceğiz. Hendek MYO’muzu, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu günümüz teknolojilerini ve dijital dönüşümü merkeze alan programlarla güçlendireceğiz. Yapay zekâ ve dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Hendek MYO’da yeni programlar açılacak” diye konuştu.

Hendek MYO, 2. OSB'ye Taşınmak İçin Hazırlanıyor

Ciddi İnsan Kaynağı Olacak

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, OSB’nin gelişme perspektifi doğrultusunda adımlar attığını ve istihdamın artacağını vurguladı. Bodur, “Büyümenin başlıca gerekliliklerinden biri kalifiye çalışanlar. Bu anlamda mesleki eğitimin verilmesi oldukça önemli. Hendek MYO, mevcut ve yeni programları ile bizler için ciddi bir insan kaynağı olacak. 5 bin 113 metrekare inşaat alanına sahip yeni bina, sınıflar, anfiler, laboratuvarlar, kütüphane, akademisyen odaları, idari ofisler, mini toplantı salonu ve 250 kişilik konferans salonu ile örnek bir yapı olacak” dedi.

Hendek MYO, 2. OSB'ye Taşınmak İçin Hazırlanıyor

Yeni binada süren çalışmaların tamamlanmasıyla Hendek MYO, 2. OSB'nin gelişiminde önemli bir rol oynayacak ve nitelikli iş gücü yetiştirmeye katkıda bulunacak.

Editör: Hendek Haber