Geçen Haftalarda Saadet Partisinin başlatmış olduğu 'Geçim İttifakı' hakkında İlçemiz Hendek’te Saadet Partisi Hendek İlçe Başkanı Şahmettin Demir  Bir Basın Açıklaması yaptı

Bugün Hendek Cumhuriyet alanında gerçekleştirilen basın açıklamasında Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından “Geçim İttifakı” standından bir açıklama yapıldı.

İlçe Merkezi, Muammer Sencer Caddesi girişinde gerçekleştirilen basın açıklamasında 10 madde halinde “Geçim İttifakı” kampanyasının neleri kapsadığını belirten parti temsilcileri şunları belirtti

Açıklamaları şuşekildedir ; 

"Kıymetli Misafirlerimiz. Basınımızın Güzide Mensupları. çok değerli (Hendekli Vatandaşlarımız)

Sizleri Hürmet ve Muhabbetle selamlıyor. Basın açıklamamıza gösterdiğiniz ilgi.alakanız ve katılımınız için şükranlarımı sunuyorum.

Kıymetli Hemşehrilerim Ülkemizin.Şehrimizin ve insanımızın dertleri her geçen gün kutlanmaktadır.

Siyasetteki skandallar.Ekonomideki beceriksizlikler ve salgın süreci derken insanlarımız adete patlama noktasına gelmiştir. İktidardaki Arkadaşlar gündemi meşgul etmek ve Ekonomik krizi Gölgelemek için ger geçen gün yeni bir müjde vermeye çalışıyorlar ama kendileri dahi bunlara inanmıyorlar.içten içe gülüyorlar.

Ne Siyasette Nede Ekonomide artık mızrak çuvala sığmıyor.Beceriksizliğin bedeli yanlış politikalarla Halkımıza ödetiliyor ve gelecek nesillerimize dahi Fatura ediliyor.Biz Saadet Partisi Olarak.İnsanımızın.Ğlkemizin.Devletimizin sorunlarını konuşuyor. İktidarın yanlış politikalarını eleştiriyor ve bunların çözüm yollarını gösteriyoruz.

İktidardaki arkadaşlar ise dertlere derman olmak yerine dertlerden besleniyorlar,onları bilerek büyütüyor ve derinleştiriyorlar.Her geçen gün sayıları artan mazlumlar.Mağdurlar ve mahsunlar ordusu. Hendek 'Geçim İttifakı' basın açıklaması yapıldı...iktidarın tutum ve davranışlarındaki akılsızlığı ve yanlışları gösteriyor.

Bütün bunlar ehliyet ve liyakatin esas alınmadığı bir yönetim anlayışının doğal sonucudur Herkesi bunları düşünmeye.Bu sese kulak vermeye ve bu çağrımıza ortak olmaya.milletin derdiyle dertlenen kadroları yetkilendirmeye davet ediyoruz.

Yüzlerimizdeki Tebessümü.evlerimizdeki neşeyi.işimizdeki bereketi yeniden kazanacağımız günler temennisiyle. Basın Açıklamamıza Katılımınızda dolayı her birinize teşekkür ediyor Sağlık ve hayırlı günler diliyoruz

  1. İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir.
  2. Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır.
  3. Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir.
  4. Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli; katılım yapıları oluşturulmalıdır.
  5. Esnafımıza acilen Sicil Affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır.
  6. İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır.
  7. Kredi kartı faiz oranları düşürülmeli; yerli malı ürünlerde vade sayısındaki artışlar teşvik edilmelidir.
  8. Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır.
  9. Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır.
  10. Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle bir fon oluşturulmalıdır.

Biz, yolsuzluğun her türlüsünü, israfı ve verimsiz harcamaları önlemek için buradayız, hazırız. Yanlış yönetilen kaynakları vatandaşımıza aktarmakta kararlıyız. Biz, ülkemizde açlık ve yoksulluk diye bir problem, geçim derdi diye bir dert kalmasın diye buradayız, çalışıyoruz ve sizlerle beraberiz.”