Depremin yaralarının sarılarak afet zedeleri bu acının unutturulması için çalışmalarını sürdüren Hayat arama kurtarma derneği bölgedeki çocuklara yönelik bir kampanya başlatmıştı. 

Sürdürülen Oyuncak toplama kampanyasının tamamlanmasının ardından bağışlanan oyuncaklar 1 tır ile gölgeye sevk edilerek, 2 gündür bölgede çocuklara dağıtılıyor

Hendek den çıkan oyuncaklar bölgede dağıtılıyor

Dernek üyelerinin katılımlarıyla bölgede kurulan Çadır Kentler , Sahra Hastaneleri , Kırsal köylerde ve sokaklarda yer alan çocuklara ulaştırılan oyuncaklar, bir bir dağıtıldı. 

Çocukların yüzlerini gülmesi ve yaşanan bu acının unutulması için palyaço, nasrettin hoca gibi çeşitli karakterlerin kostümlerini giyen ekip üyeleri 2 gün boyunca sürdürdükleri çalışmalar ile çocukların sevgisini kazandı. 

Hendek den çıkan oyuncaklar bölgede dağıtılıyor

Hayat Arama Kurtarma Derneği, kurtarma timi, depremin yaşandığı ilk saatlerde hazırlıklarını yaparak, bölgeye ulaşan ilk ekiplerden olmuştu. 

Sürdürülen kurtarma çalışmalarında onlarca canı göçük altından kurtarmanın yanı sıra, kurtarma sırasında göçük altında yaşamını yitiren , vefat eden vatandaşların naaşlarını çıkarmıştı.

Hendek den çıkan oyuncaklar bölgede dağıtılıyor