Bugün Hendek Rasımpaşa Camii önünde saat 22:00’de gerçekleştirilen “Yanındayız Aksa” adıya Filistin’e destek amaçlı basın açıklaması ve araç konvoyu düzenlendi.

Basın Açıklaması şu şekildedir ;

“Hendek Sivil Toplum Kuruluşları Olarak Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da  yapılan bu acımasız saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz.

İsrail polisi ve fanatik Yahudiler, Ramazan ayının son günlerinde Mescidi Aksa’da ibadet eden kadın, yaşlı, çocuk demeden Müslümanlara şiddet uygulayıp, saldırmışlardır. bugün itibariyle Filistin sağlık bakanlığının açıkladığına göre  300 Filistin vatandaşı yaralamış  ve 43 kardeşimiz şehit olmuştur. Allahtan tüm yaralı filistinli kardeşlerimize acil şifalar ve Şehitlerimize de rahmet diliyoruz.
Bu saldırıyı gerçekleştiren işgalci terörist yapı, İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlığını bir kere daha açıkça ortaya koymuştur. Dünya kamuoyu, siyonist İsrail’in yeni bir zulmüne daha şahit olmuştur.

İşgalci ve terörist İsrail'in nihai hedefi o topraklarda hiçbir Müslüman bırakmamaktır.

Müslümanları ablukaya alarak insan haklarını ihlal etmektedirler. Siyonist İsrail, Filistin devletinin ve toplumunun varlığını hiçe saymak ve sistematik biçimde işgal ve soykırım suçları işlemektedir. Filistinlilere karşı uygulanan ambargo,  evlerini terk etmeye zorlayan politikalar ve Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden alma planları asla kabul edilemez, bu hukuksuz işgalci politikaları ve saldırıları nefretle kınıyoruz.

Şimdi bizlere düşen görev, ilk kıblemizi işgale karşı savunmak ve kardeşlik şuuruyla Filistinli Müslümanların yanında yer almaktır.”

Hendek Sivil Toplum Kuruluşları

Hendek de Filistin’e destek amaçlı basın açıklaması ve konvoy düzenlendi