İlçemiz Hendek’te Beldelerin Büyükşehir yasası ile kapatılması sonucunda İki Beldesi bulunan Hendek'in Akyazı sınırında yer alan Çamlıca Beldesi Çamlıca Mahallesine dönüşmüştü. 

Yüzölçümü bakımından 1 muhtarlıkla yönetilen mahallede ikinci bir muhtarlık uzun süredir yerel halk tarafından yerel yönetimlerden talep edilmektedir. 

Konuyu defalarca dile getiren ve Belediye seçimleri öncesinde Mahallenin iki farklı bölümden oluşması için girişimler başlatan bölge sakinleri Sakarya Valisi Oktay Çetin Kaldırım’ı da ziyaret ederek mahallerinin ikiye bölünmesiyle ilgili olarak girişimlerde bulunmuşlardı. 

Hendek Çamlıca  Mahallesi Muradına eriyor.

Geçmiş Meclislerde de Mahalle sakinlerinin bir bölümü Meclise gelerek mahallerinin ikiye bölünmesi için Hendek Belediye Başkanı turgut Babaoğlu ile Mecliste görüşmelerde bulunmuşlardı. 

Hendek İmar ve Bayındırlık Komisyonunda 16.02.2023 tarihli karar ile yapılan incelemeler sonucunda  Hendek Belediye Meclisi Ice komisyonuna incelemek üzere havale edilen Çamlıca mahalle sakinlerinin talebi ve mahalle muhtarının dilekçesine istinaden işlemlere başlanmıştır. 

Hendek Çamlıca  Mahallesi Muradına eriyor.

Yapılan incelemeler sonucunda yeni bir mahallenin oluşması için inceleme ve araştırmalar sonucunda konun uygurı olduğu oybirliği ile karar verildiği açıklanarak, yarın 1 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Hendek Meclis toplantısının 4. Maddesinde Meclis üyelerince onaylanması bekleniyor.