Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin desteği ve katılımıyla Dr. Öğr. Üyesi Nuray Çalışkan Dedeoğlu danışmanlığında "Çözümsüz problem kalmasın" sosyal sorumluluk projesi kapsamında, liseye geçiş sınavına hazırlanan ihtiyaç sahibi ortaokul öğrencilerine yönelik "yeni nesil" matematik problemleri içeren kaynak kitap temini ve kitaptaki problemlerin çözüm defterinin hazırlanması sağlanmıştır.

Kitap ve defterler başta bölüm mezunlarının görev yaptığı okullar olmak üzere Ağrı, Batman, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Yozgat illerindeki okullara ulaştırdılar.

Öğrencilere bu zorlu sınav yarışında uzaktan da olsa rehberlik etme amacıyla gerçekleştirilen projenin ulusal düzeyde devamı ve yaygınlaştırılması temennilerimizle, projenin hayata geçmesinde emek gösteren Dr. Öğr. Üyesi Nuray Çalışkan Dedeoğlu, değerli öğretmen adayları, kitap ve defterlerin okullara ulaşmasına destek veren SAÜ Matematik ve Zeka Oyunları Topluluğu Akademik Başkanı Arş.Gör.Dr. Özkan Ergene, Öğrenci Kurulu Zeynep Eda Göz, Nurefşan Tutar, İrem Aladağ, Zehra Nur Kılıç ve Zeynep Günay'a teşekkür etti.