Dünya Çocuk Günümüz Kutlu Olsun



1923 yılında İsviçre’nin Cenevre kentinde toplanan kırk ülkenin delegeleri Uluslar Arası Çocukları Koruma Birliği’ni kurdular. Uluslar arası bu kuruluş Birleşmiş Milletler Örgütünün kuruluşuyla beraber UNİCEF’E (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) dönüştü.Birlrşmiş Milletler Örgütü 1954 yılında oybirliği ile Ekim ayının ilk Pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul etti.



Bugünün çocukları yarının yetişkinleri olacaktır. Onların zihinleri verimli birer topraktır ve ebeveynler onlara hangi tohumu ekerse onlar o doğrultuda ekin vereceklerdir. Çocukların doğduğu günden itibaren her şeyi algılayan birer birey olduğunu düşünerek onlara gösterdiğimiz davranışlara dikkat etmeliyiz. Çocuklarla doğru ve yapıcı iletişim kurmaya önem vermek gerek.



Çocuklar sevgi ve güven ortamında yetiştirilmeli. Dünya barışını sağlamanın en temel çözümü çocuklara sevgiyi ve birlik duygusunu aşılamaktan geçiyor. Bunu başarmak için de tabi ki önce kendi yaşantılarınızı düzenlemeli ve şifalandırmalısınız. Çünkü aile, çocukların modeli, ailenin (annenin, babanın) yaptığı her şey onlara örnek; işte bu yüzden çocukların mutluluğu ve güzel bir yaşam sürmesi için önce kendinizle yüzleşmelisiniz. Siz ne kadar sevgi dolu ve pozitif olursanız çocuğunuza onu verirsiniz. Sizde olmayanı nasıl vereceksiniz ki? Koşulsuz ve sınırsız sevginin en saf halini yaşayın çocuğunuzla. Böylece ona güven, huzur ve mutluluk verebilirisiniz! Sahip olduklarınızın değerini bilin ki çocuğunuz da şükretmenin ne demek olduğunu öğrensin sizden. Siz daha iyi bir yaşama sahip olursanız onlar da daha iyi bir yaşama sahip olacaklardır. Onlar sizin bir parçanız onlar size sunulan birer rehber onlara bakarak kendinizi de yenileyebilirsiniz. Onlar sizin aynanız siz ne iseniz onda onu görürsünüz. Işık dolu, mutlu, huzurlu, sevgi dolu bir gelecek olsun bizim için ve tüm çocuklar için. Dünya Çocuk Gününüz kutlu olsun.



Melek Başkalyoncu







-