Kısa sürede bu sistemin sayısı arttırılacak. Kiosklar Kart54 dolum işlemlerinde toplu taşımaya büyük kolaylık getirecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımada nakit kullanıma son vererek, vatandaşları Kart54 kolaylığı ile buluşturan uygulamaların kapsamı genişletildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan, toplu taşıma kullanımını arttırıcı çalışmaların devam edeceği bilgisini paylaştı. Ercan ayrıca yeni Kart54 sistemi montajları ile ilgili de devam eden sürece ilişkin bilgiler verdi.

Tüm Araçlara Kart54

Ercan, “Akıllı ulaşım sistemleri kapsamında ilk çalışmamızı 2010 yılında başlatmıştık. Şuan sistemi geliştirerek il genelinde şehir merkezine ulaşım sağlayan tüm araçlara entegrasyonu sağlıyoruz. Vatandaşlarımızdan kartlı binişin tüm araçlarda olması için yoğun talepler alıyorduk.  Bu kapsamda özel halk otobüslerine de Kart54 sistemi montajları yapıldı. Yakın zamanda tüm araçlarda Kart54’lerin kullanımına başlanacak. Kart54 entegrasyonu ile il genelinde tüm vatandaşlarımız indirimli ulaşım haklarını kullanma imkânı yanında,  ekonomik ve adaletli bir ücret politikasına sahip olacaklar. Kart54 kullanımının kısa sürede büyük oranda artacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Kiosk Kolaylığı

Kart54 temin ve dolum süreçlerine de değinen Sezar Ercan, “Vatandaşlarımızın Kart54 temini ve dolum işlemlerini kolayca yapabilmeleri açısından bayi ağı genişletme çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca şehir içinde yoğun ulaşım hareketinin olduğu Kent Merkezi, Ofis Garaj, Donatım Garajı, Otobüs Terminali ve Kampüs’e beş adet kiosk konuldu. Kısa sürede bu sistemin sayısı arttırılacak. Kiosklar son teknoloji ürünü, menüler çok sade, tek tuşla yükleme yapılabilecek şekilde vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlamakta. Kurulumu yapılan kioskların yerinde incelemeleri yapılmış olup, halkımızın kullanımına açılmıştır. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Teknolojik Yenilikler

Sezar Ercan açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını en konforlu, ekonomik, güvenli ve trafiğe olumsuz etki etmeden karşılaması amacıyla yaptığımız plan, proje ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulaşımda toplu taşımanın kullanılma oranının arttırılması bizim için önemli, bu çerçevede başlatılmış ve sürdürülmekte olan önemli çalışmalarımız var. Büyükşehir sınırlarının il geneliyle bütünleşmesiyle şehir genelindeki tüm toplu taşıma hizmetlerinin çalışma düzeni, denetimi ve yönetimi tek bir elden tarafımızca yapılmaktadır. Şehir genelinde hedeflemiş olduğumuz hizmet kalitesine ulaşabilmek için özellikle teknoloji tabanlı birtakım çalışmalar sürdürmekteyiz.”

Kiosk bir PC ve dokunmatik ekrandan oluşan sistemdir. Kullanıcı klavye ve fare kullanmadığı gibi bilgisayar da görebileceği zarar ve estetik nedenlerden ötürü bir kutu içinde saklanır.