Geçmişte Yedi yıl önce Hangouts servisini devreye alan google , gmail kullanıcı yanı sıra tüm kullanıcılarına görüntülü ve sesli görüşme imkanları sunan bir yazılımı hizmete almıştı. Fakat , görüntülü sesli ve yazılı iletişime yarayan Hangouts rakipleri arasından sıyrılan masada birçok google kullanıcısı tarafından kullanılmıştı.

Yeni devreye alınan Google Meet - toplantı başlat uygulaması , google'ın gücüyle büyümeye devam ediyor. Rakipleri Zoom ve Microsoft Teams, skype , whatsapp gibi sesli , görüntülü ve yazılı iletişim hizmetlerini sunan ücretsiz yazılımlara bir yenisi daha eklendiğini düşüne bilirsiniz fakat google meet yaklaşık olarak 7 yıldır var olan bir platform olarak kullanılmakta idi ,  google hangouts un gölgesinde kalmıştı. İçinde bulunduğumuz uzaktan çalışma metotlarının artması ve bu yazılımlara büyük gerek duyulmasının sonucunda Zoom'a 6 alternatif olan yazılımdan bir taneside meet oldu.

Google Meet ile Zoom’a rakip oluyor...Google Meet ile Zoom’a rakip oluyor...

Google bu servisini Hangouts servisi yanı sıra yazılı sohbet yani chat ve meet toplantı başlatma uygulamaları olarak ikiye ayrıldı. Korona virüs, şirketlerin evden çalışmalarını artırarak, verimli iş modellerine sürüklediği şu günlerde İş dünyası için yeni video konferans servisi olarak google meet, gmail entegrasyonu tüm kullanıcılara açılarak günlük yaklaşık olarak 3 milyona yakın kullanıcı tarafından kullanılmaya başlandı.

Google Meet arayüz bakımından düşünüldüğünde, oldukça renkli ve sade kullanışlı bir arayüze sahip olarak Fotoğrafçı ve Set Tasarımcılarının eserleriyle kullanıcıları karşılamakta ardından kullanıcıları ne tür bir etkinlik başlatmak istediklerini birkaç soru ile görüşmeye, toplantıya başlamalarını kolaylıkla sağlayabilmektedir.

Google Meet ile Zoom’a rakip oluyor...Google Meet ile Zoom’a rakip oluyor...