İlçemiz Hendek’te siyaset kazanı kaynıyor

Seçimlere 90 gün kala ne belli neler neler belirsiz ?

İlçemizde siyasi faaliyet yürüten ve yerel seçimlere aday çıkaracağı veya çıkarmayacağı belirsiz siyasi partiler, bu ayağa bu pabuç , bu bedene bu ceket misali son dakika aday gösterecekler. 

Siyasiler belirlenecek olan adayın çevresinde, meclis üyeleriyle seçim fırtınasına ve mahalle çıkarmalarına hazırlanıyorlar.

Peki kim bunlar ? 

90 gün kala çok değer verdikleri seçmenlerine adayımız şu kişidir şeklinde haber veremeyen siyasi parti ilçe temsilcilikleri,  birbirlerini beklercesine, bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Uzun süredir beklenen, tüm adaylar belirlense, bu belediyeyi bu kişi yönetir, diyebileceğimiz bir adayın kesinleşmemesi ve aday adaylarından bir tanesine karar verilmiş olsa, tüm bunlara hiç gerek kalmayacak. 

Fakat gelinen noktada 90 gün kala net ve kesin olan bir tek aday Milliyetçi Hareket Partisi Hendek Belediye Başkan Aday Turgut Babaoğlu aday olduğudur. 

Onun seçmeni , 90 gündür değil, tam tamına 5 yıl öncesindeki heyecanlarıyla seçim gününü bekliyorlar.

Bu düşünceye nereden kapılıyorsun derseniz, şunu belirtmekte faydavar, siyaset uzun soluklu bir maratondur, koşarsınız koşarsınız, hedefinizi göstermezlerse, siz ne kadar da maraton koşsanız da aslında, kendinizden yersiniz. 

Milliyetçi Hareket Partisi almış olduğu karar doğrultusunda yeniden aday gösterilen Turgut Babaoğlu, sabırlı ve kararlı maratonunda son 90 günü koşuyor. 

Her ne kadar Muhalefet Partisiyle İktidar Partisinin Belirli başlı illerde mutabık kalsalarda ilçelerde durum hiçte öyle değil. 

Özellikle Sakarya Büyükşehir’e Ekrem Yüce nin çevresinde karar veren, aday çıkarmayacağını belirten bir Milliyetçi Hareket Partisi Olsa da , ilçelerde jest yapılıp yapılmayacağı merak konusu oluyor. 

İlçemiz Hendek’te İktidar partisi Turgut Babaoğlu Etrafında birleşir mi ? 

Birleşebilme olasılığı varmıdır ? 

Belkide vardır. 

Köpüren partililer mutlaka olacaktır.


Fakat 90 gün kala hala bir aday gösterilmemesi seçmeni bu konuda düşünceye sürüklediği şüphesizdir.

Seçmen bir jest bekliyor

İktidar Partisi adayları ve üyeleri siyasette her konuda kendi adaylarıyla seçime girmeyi isteyen iktidar partisi üyeleriyle dolu olsa da, Bir çok Büyükşehirde jest yapan bir parti için ilçelerde de bir jest neden olmasın, bu durumda, ilçeler için, bir jest olurmu olur, neden olmasın, hep jestler tek taraflı olacak değil ya, 3 sana , 1 bana değil midir ? 

Bekleyiş arttıkça bu düşünce büyüyor. 

Diğer tarafta mevcut Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, sürdürmekte olduğu belediye başkanlık döneminde yapmış olduğu çalışmalar ve gelecekte yapmak istediği projelerden sınava tabi olmak istediğini belirtmekte. 

Haklı tabiki, oda bir maraton koştu hemde 4 yıla yaklaşan bir süredir belediyenin yönetimiyle ilgili çalışmalar yürütmekte. Bu 4 yıl süre sonrasında, aday gösterilir mi gösterilmez mi bilinmezliğini muhafaza etmekte. 

90 gün kala neden bilinmez iktidar rahatlığı mıdır ? Yoksa rahatsızlığı mıdır

Bu dönemde İktidar Belediye Meclis üyelerine gelelim, öyle ya, kimi zaman mecliste bile olmadıkları çok ca ay geçti, kimi zaman, Mhp Meclis üyeleriyle karıştırılır olmadılar mı ?, oda ayrı bir husus, Meclis Toplantılarının ciddiyetini Muhalefet görevini üstlenen meclis üyeleri arada vermiş oldukları, soru ve çözüm önerileriyle Muhalefet görevini sürdürdüklerini düşünüyorum.

Diğer yandan İktidar Partisinin Şimdi gelinen noktada çokça aday adayı oldu, ve bunun yanı sıra Hendek Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı olan Yönetim Kurulu üyeleri oldu, fakat gelinen noktada, onlarında meclis üyeliğine aday gösterilip gösterilmeyeceği , kesinleşmiş netleşmiş değildir.

90 gün kala öyle ya alın bu adayınız , alın bu da meclis üyeleriniz , diyecek bir yapı var iktidar partisinde. 

Seçmende hazır herşey kabulümüzdür, Yönetsek de yönetemesek de nasıl olsa iktidar partisi , ver oyu kurtar partini , iktidarız biz her halükarda alırız güvencesiyle adım atan bir durumdalar.

İşte bu halin çok tehlikeli bir durum olduğunu düşünüyorum, sandık bu , ya değişirse, ya düşerse oy oranları, o zaman tüm hesaplar döner, yanlış hesap bağdat'tan döner derler ya.

Geçtiğimiz 4 yılda, bir çok kararda muhalefet partisinin meclis üyeleri, yanlış hesapların düzeltilmesi noktasında, muhalefet görevlerini vazife bilipte çalışmalar yürütmüşlerdir

Vatandaşa reva mıdır 90 gün kala hala bu bekleyiş

Mevcutlarla mı devam edilecek ? , Yeni bir aday mı gösterilecek ?  belirlenmemesi ne kadar doğrudur. 

Bu kadar kısa bir zamanda Meclis üyeleri ve gösterilecek aday ne kadar kendisini ve ekibini halkın karşısında anlata bilecek. 

Halk bu kadar kısa sürede nasıl bir karar verecek. Hendek’i 5 yıl yönetecek olan kişi 90 günde ver kararını çıkar başkanını, acele acele ver oyunu kur düzenini, hızlı hızlı ver kararını , düşünme , biz senin yerine düşünüyoruz diye bir anlayışın dayatıldığını düşündürmekteler.

Birde ayrı bir muamma var. 

Oda Sakarya İktidar Milletvekilleri, geçtiğimiz yıl düzenlenen seçimler ardından, Hendek ilçesine ne kadar sahip çıktılar ? 

Kendi seçmeninin dışında vatandaşın içinde ne kadar bulundular ?

Bırakın Hendek halkını, Sakarya’da binlerce kişinin ekmek yediği özelleştirmede bile emekçilerin, işçinin yanında durma bile durmayan İktidar Milletvekilleri seçim çalışmalarında ne yapacaklar ?  

Hendek den teget gecen hatta ve hatta , Hendek ilçesi gibi bir çok ilçenin geçim kaynaklarının ve oy oranlarının çoğunluğunun iktidar partisine veren fındıkçının zoraki geç açıklanan fındık fiyatlarıyla mağdur edilmesine ne diyecekler. 

Fındık Konusunda verilmesi düşünülen soru önergelerine red  oyu veren Sakarya İktidar Vekilleri hangi yüzle, bu belediye başkan adayımız, bunu destekleyin diye bilecekler ayrı bir merak konusu. 

Seçmen Unutur mu, unutanda olur fakat 1 yıl içinde yaşanan bu durumları unutmayan çokça seçmen olacaktır. 

Muhalefet Partilerinden her iki parti duyduğuma göre bir aday göstermeyi düşünüyorlarmış, fakat henüz açıklama yapmamışlar, yahu 90 gün kaldı 90 gün siz hala açıklayacaktıkta açıklamıyacaktık’ı düşünüyorsunuz. 

Muhalefet görevinden geçtiğimiz seçimlerden gelinen noktada, Vekilleride olmasa muhalefet görevini üslenecekleri mechul. 

Öyleki Milletvekili Ümit Dikbayır Hendekli olmasını fırsata çevirecek leri yerine beklemedeler, otobüs bi gelse 90 gün binip maraton koşacaz der gibiler. 

Siyaset bu ya son dakika golleriyle yol alınıyor.

Hendek’in sorunları ve toplumun muhalefete ihtiyaç duyduğu her anda, Bülbül, Babaoğlu ve Dikbayır , Özkoç yanlarında oldu. 

Geçmişten günümüze, iktidar partisi hiç sorun olmasın hiç muhalefete gerek kalmasın , kendi seçmenimin sorunlarını istişare edeyim, diğer seçmen önemli değil, düşüncesinde ler, fakat, tek yönlü olmuyor, herkes aynı şeyi aynı şekilde düşünmüyor, düşünene düşünmeyene saygı duymaları lazım. 

Sakarya nın Vekili olmak zordur, seni seçen , seçmeyen her kesimin daima yanlarında olmalısınız.

Söylenecek çok söz var 

Tek Kesin Aday Turgut Babaoğlu nun aday gösterilmesi, bunca zaman içerisinde, diğer adayların netleşmesi gerekirken netleşmeyerek seçmenin beklentileri olumsuz etkilemekte.

Maraton koşacak olan iktidar partisinin karşısında, bu kez Hendek de bir değil iki hatta ve hatta 3 tane muhalefet adayı olması muhtemel, fakat hala neden sahaya inmedikleri meçhuldür.

2019 yılına yaklaştığımız şu günlerde, barış ve esenlikli günler geçirmeniz ümidiyle,

Sağlıcakla kalın….