Her Yılın aralık Ayı Son Haftasında Sendikalar ve Kurumlar tarafından belirlenen Asgari Ücret tutarı 2023 Yılında içerisinde uygulanacak olan yeni asgari ücret dedeli 8 Bin 500 TL olarak belirlendiği açıklandı.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Önderliğinde gerçekleştirilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’ un katılımıyla yaptığı açıklamalar ile belirlendi. 

2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücreti kamuoyuna duyurdu.

“Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak, tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız. Ülkemizde her kesim gibi işçilerimizin, emekçilerimizin, çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini artırmış bir yönetim olarak bundan sonra da hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz. Bu süreçte gerek değerli bakanıma, TİSK Başkanımıza bu süreci hassasiyetle sürdürdükleri için teşekkür ediyorum. 2023 yılında uygulanacak net asgari ücret için 8 bin 500 lira olarak mutabık kaldık” açıklamasında bulundu.