İlçemiz Hendek Yarıca Mahallesinde fındık toplamakta olan 55 yaşındaki kişiyi eşek arısı ısırması sonucu vefat ettiği iddia edildi. 

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 11:34 sularında Hendek Yarıca Mahallesindeki fındık tarlasında fındık toplamakta olan 55 yaşındaki kişi büyük eşek arılarısının saldırısına uğradığı ida edilirken, arının ısırması sonucunda zehirlendiği iddia edilen kişi dakikalar içerisinde yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Arı konusundaki uzmanlar, vatandaşları uyarırken, son 5 yılda büyük arıların bölgemiz Sakarya’da aşırı derecede artığını belirtirken, arıların normal bal arılarına karşı olduğu belirtilirken, büyük eşek arılarının gün ortalamasında 300-350 adet bal arısını yiye bildiği belirtiliyor. 

Geceleri, balkonlarda açık bırakılan ışıklarda da toplanan büyük arıların, alerjisi olan kişilere karşı büyük tehlike arz ettiği belirtilirken, arı yuvaları ile mücadele etmek üzere yetkili kişilerden yardım istenmesi gerektiği belirtiliyor.

İlçelerde İlçe Tarım Müdürlüklerinin sorumluluğunda olan mücadeleyle ilgili olarak eşek arısı yuvalarıyla ilgili birimlere bilgi verilmesi isteniyor. 

Aynı Mahallede bir bayanı ısırdığı belirtilen Sarıca Eşek Arısı Nedeniyle, Hendek Devlet Hastanesinde 1 hafta kadar tedavi altında tutulduğu da edinilen bilgiler arasında. 

Bu Elim Olayda Yaşamını Yitiren Üç Cocuk Babası Lütfü İmat’a Allah'tan Rahmet, Kederli İmat ailesine Başsağlığı dileriz. 

Lütfü İmat’ın Cenazesi Yarın Hendek Yarıca Mahallesindeki Hanesinden salınarak Öğlen Namazına Müteakip Kılınacak Cenaze Namazı sonrası aile kabristanlığına defnedileceği belirtildi.