19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Hendek'te büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Hendek Kaymakamlığı önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren Gençlik Yürüyüşü ile başladı ve Yeni Spor Salonu'ndaki etkinliklerle sona erdi.

105. Yıl Kutlamaları

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Hendek Kaymakamlığı önünde toplanan kortej, Muammer Sencer Caddesi'nden geçerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Dev Türk Bayrağı ve Atatürk Bayrağı taşıyan kortej, halktan büyük beğeni topladı.

Hendek’te 19 Mayıs Kutlamaları gerçekleştirildi

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Tören

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cihat Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Sercan Candan ve birçok yetkili katıldı. Hendek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü'nün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hendek’te 19 Mayıs Kutlamaları gerçekleştirildi

Yeni Spor Salonundaki Etkinlikler

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından, ilçe protokolü ve vatandaşlar Hendek Yeni Spor Salonu'ndaki etkinliklere katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü halka hitap etti. Hendek Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Yavuz Selim Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Hendek’te 19 Mayıs Kutlamaları gerçekleştirildi

Etkinlikte, Hendek Orhangazi Anadolu Lisesi ve Hendek Anadolu Lisesi öğrencileri şiirler okudu. Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi, Hendek Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi ve diğer okullardan öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi. Kutlamalar, Hendek Cumhuriyet Alanı'na Atatürk ve Türk Bayrağı'nın geç asılması ve hazırlıkların yetersizliği nedeniyle bazı tepkilere rağmen coşku içinde tamamlandı.

Editör: Hendek Haber