"BAŞKAN DEMİREL: YENİMAHALLE SEMT PAZARI KANGREN OLDU

Aralık ayı olağan meclis toplantısına Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel ise konuk olarak katıldı. 

Meclis toplantısında söz alarak Yenimahallede kısa süre önce kurularak Cumartesi günleri halka hizmet veren Pazar yeri ile şikayetleri dile getirdi. 

Başkan Demirel, “ İlgisi ve yetkisi olmayan kişilerce sürekli konuşmalar oluyor. Usulsüz bir şekilde para pazarcı esnaflarından para toplanıyor. Birileri bu alanın taksimatını yapıp istediğimi yaparım diyor. Maalesef Pazar yeri kontrolsüz bir şekilde büyümeye devam ediyor.  Belediye Başkanımızın ve Belediye Meclisimizin üzerinde kimse yoktur. Herkes haddini bilecek. Yasalar ve mevzuat çok açıktır. Kural bellidir. Şimdilik susuyoruz, bekliyoruz. Bu projenin şehri vizyonu olduğuna dair açıklamalar görüyoruz. Bu pazar yeri şehrin vizyonu olamaz. Şehrin vizyonu marka ile olur. Biz hayrın ne olduğunu bilen insanlarız. Merak edenler gelirse özelde söylerim. Şehrimizin markası esnaflarımızdır. Esnafımızı kıymetini bilmemiz gerekiyor. Değerli meclisimizden rica ediyorum Hendek’i köy haline getirmeyelim. Burası Hendek’in, Hendek halkının malı. Ne yapalım edelim bu ucube görüntüyü ortadan kaldıralım” dedi.

Mahalle Sakinleri ve Hendek Yeni Mahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli nin yoğun uğraşları sonucunda oluşturulan ve faaliyete başlayan semt pazarıyla ilgili olarak, bu serzenişten sonra belediyenin bir yaptırımı veya düzenlemesi olup olmayacağı merak konusu oldu.