Gelinen noktada, ne iktidarı ne muhalefetine cevap veren su kurumu, vatandaşın tedirginliğini ortadan kaldıracak bir açıklamada bulunamazken, yaşananlar sonrasında Sakarya İyi Parti Milletvekili Hendekli Ümit Dikbayır, yaşananların başından itibaren halkın yanında olarak konum takipçisi olacağını açıklamıştı. Bugün yapmış olduğu paylaşımla, konuyu hukuki zemine taşıyan Vekil Dikbayır, “Hendek Halkı adına Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusunda” bulundum dedi.

Yananlar sonrasında, çok beklenen açıklamanın gelmemesi, süreçte yaşananların ve saklandığı düşünülen nedenlerin ortaya çıkması adına, ilçe halkının yanında olan Dikbayır sürdürülen süreçi dikkatle takip edeceğini ve halkı , vatandaşı gelişmelerden haberdar edeceğini belirterek resmi suç duyurusunu paylaştı.

Vekil Dikbayır ; “Hendek İlçemizin içme suyu ile alakalı vahim olayın adli makamlarca araştırılıp bu insanlık suçunu işleyenlerin hak ettikleri cezayı almaları için Hendek Halkı adına Cumhuriyet Savcılığına Suç duyurusunda bulundum. Süreci dikkatle takip edip gelişmeleri halkımız ile paylaşacağım..” dedi.

Suç Duyurusunda 4 maddeye değinen Dikbayır, vatandaşların temel tüketim ve temizlik için en gerekli kaynaklardan olan su kaynakları ve bu kaynaklara olan güvenin ne denli önem arz ettiğini anlatarak, yaşanan sürecin müsebiplerinin biran önce yargılanmasını istedi.


saski hendek suç duyurusu

saski hendek suç duyurusu

saski hendek suç duyurusu