Hendek İlçesinde bir ay öncesinde başlanan hazırlıklar sonrasında, Sakarya İl Başkanlığı ve Genel Başkanlık kararıyla kongre tarihleri belirlenmişti. Kongreye 2 gün kala kongrenin iptal edildiği belirtildi.

Parti Teşkilatına asılan delege listelerinde yer almadıklarını öne süren bir grup eski parti delegesi ve kongrenin Sakarya il başkanı nın gelerek bire bir Belediye Meclis üyeleri ile görüşerek , çeşitli delegelerle görüşerek almış olduğu karar sonrasında yapmış olduğu açıklamada, kongrenin tek liste ile gerçekleşeceğini belirtmesi, parti tabanında rahatsızlık yarattı. 

Diğer Yandan Ak Parti Aday Adayı olduğunu belirten Avukat Bilal Barutçu yapmış olduğu açıklamasında “Profesyonel bir mobbing çalışması görmekteyim." ifadelerini kullanarak, adaylistesi olmadığını tek belirtilen adayla yola devam edileceğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Tüm bu yaşananlar sonrasında Pazar Günü yani 8 Mart Kadınlar gününde gerçekleştirilecek olan Ak Parti İlçe Başkanlık kongresine iki gün kala iptal edildiği Hendek Yönetimi tarafından belirtilmesi İl Başkanlığı tarafından doğrulandı.

Ak Parti Hendek Yeni yönetiminin, konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunması beklenirken, Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, bugün Öğleden sonra saat 12:22’de twitter hesabından yapmış olduğu paylaşım ile kongrenin iptalini doğruladı.

İl Başkanı Tever’in Beşekilde Açıkladı.

“İdlip’te yaşanan menfur saldırılar ve şehit haberleri nedeniyle Kocaali ve Hendek İlçe Kongrelerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. 15 Mart Pazar Günü Karasu İlçemizde gerçekleştireceğimiz kongremizle birlikte sürece kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Diğer yandan yaşanan bilgi kirliliği içerisinde dün gece, bu gün temayül yapılacağı belirtilerek mahalle başkanlarının arandığı öne sürülmesi üzerine İlçe Başkanı şöyle bir mesaj gönderinde bulundu ; “Değerli mahalle başkanları, yarın temayül yoklaması yapılacağına dair sizi arayanlara  itibar etmeyin. Böyle bir temayül olursa size ilçe başkanınız olarak ben haber veririm.. Saygılarımla..” 

Şimdi Hendek ilçesinde gerçekleştirilmesi beklenen kongrenin hangi tarih ve saate nerede yapılacağı merak konusu uyandırırken, yeni tarih ve delegelerin parti içindeki iç hesaplaşmalardan ötürü büyük menuniyetsizliklerin sürdüğü dile getirilerek, gruplaşmalar yaşadığı öğrenildi.