Olağan Kongre Azmi Eraslan Başkanlığında, İkinci Başkan  Vahdettin Çilek ve Emine Yazıcı Tunç yazmanlığında Ticaret Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Blog liste ile ve yoğun katılımla gerçekleştirilen olağan kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Başkanlığı Yönetim kurulu çalışma ve hesap görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kongreye Akyazı , Kocaali,  Arifiye , Geyve ,  Karasu da yer alan diğer ilçe başkanlıklarından da katılım oldukça yüksekti. 

Gerçekleştirilen kongreye Milletvekili Seviyesinde katılım yaşanmazken, Vekiller mesaj ile kongreye destek verdiler. Katılım şöyle oldu ; Sakarya Büyükşehir Chp Meclis Üyesi Ayşe Taşkent, Chp Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Chp Eski Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş , Sakarya Ticaret Borsa Başkanı Adem Sarı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran, İyi Parti İlçe Başkanı Fatih Bayındır, Hendek Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Cengiz Varlıca ,  Milliyetçi Hareket Partisi Hendek Belediye Meclis Üyesi Yaşar Aygüneş ve Ak Parti  Hendek İlçe Başkanlığını Temsilen Selim Gençler ve Çok sayıda Hendek Mahalle muhtarı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve parti delegeleri katıldı.

Düzenlenen kongrede Hendek Cumhuriyet Halk Partisi nin Saymanı Güler ÖGE tarafından gelir ve giderin çalışma raporu ve hesap raporu ibra edildi, oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu toplantıları nedeniyle katılamayan, mesajla katılan, Cumhuriyet Partisi Millet Vekili ve Gurup Başkan Vekili Sakarya Millet Vekili Engin Özkoç , Seyit Torun , Oğuz Kaan Salıcı, Ahmet Tuncay Özkan. Özgür Karabat ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajlarının okunması ile devam etti.

Kongrede dikkat şayan bir durum yaşandı, bir yıl kadar önce gerçekleştirilen yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Partinin Millet İttifakı Hendek Belediye Başkan Adayı Sayın Ahmet Mercan siyasetçi olarak katılanlar arasında teşekkür seslenişinde belirtilmesi, kongreye damga vurdu. Millet İttifakı nın Ortak Belediye Başkan adayı sıradan bir siyasetçi gibi sunulması hiçte hoş olmadı.

Geçmiş İlçe Başkanı Reyhan Azak’a Bir Önceki İlçe Başkanı ve Yerel Seçimlerde Belediye Başkan Adayı olan Selami Karakadı tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi

Yeni Başkanlık görevine blok liste ile Nihat Bayraktar getirildi.

Bayraktar’ın İlçe Yönetim Kurulu şöyle oldu ; Beyhan BALCI, Hasan Basri BERTAN ,Celal CESUR, Seyenay HALİS, Fatih Enes İLKAY, Murat KANDAZ, Ahmet Selami KARAKADI, Gözde KURU, Pervin MERTDİL , Recep SAK, Nevin ŞEŞEN, Ertuğrul TOPAÇ, Özlem ZENGİN den oluştu.