GENÇLERDE KANSER FARKINDALIĞI VE ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİ

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından  Hendek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik  kanser hastalığı  farkındalığı , kanserden korunma  ve Lösemi hastalığı konularında bilgilerin sunulduğu bir seminer düzenlendi.

Hendek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Abidin Dayıoğlu’nun ve okul öğretmenlerinin katkıları ile gerçekleşen seminere okul öğrencileri katılım sağladılar.

Hendek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi  öğrencileriyle fakrındalık eğitimi

15 Şubat çocukluk Çağı Kanserleri Günü dolayısıyla gerçekleştirilen seminerde ilk sunumu gerçekleştiren Hendek İlçe Sağlık Müdürü  Uzm. Dr.Fulya Aktan Kibar  önemli bir halk sağlığı sorunu olan çocukluk çağı kanserlerinin belirtileri, tanı konulması ve tedavisi ile ilgili süreçler konusunda gençleri bilgilendirdi.

Kanser Hastalığının çevresel faktörlere ve yaşam biçimlerine dayalı etkileri konusunda ikinci sunumu gerçekleştiren Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Biriminden Ebe Edanur Karaağaç , erken teşhisin önemini vurgulayarak  kanser  taramaları konusunda bilgiler verdi.

Hendek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi  öğrencileriyle fakrındalık eğitimi

Lösemi Hastalığı  ile ilgili  son sunumu gerçekleştiren  Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uzm.Hem.Deniz Çiftçi  sağlık teknolojilerinin ve bilimin gelişmesi sonucu erken dönemde tanısı konulan lösemi  hastalığının günümüzde  tedavi oranının %90  başarıya  ulaştığını  ifade ederek  LÖSEV ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Hendek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi  öğrencileriyle fakrındalık eğitimi

Kronik ve yaşamı tehdit eden bir hastalık olan kanser çocuğu  ve genci olduğu kadar aileyi de etkiler. Tedavi, tedavinin yan etkileri ve psikososyal sorunların dürüst ve açık bir biçimde ailenin tüm üyeleriyle konuşulması, toplumun farkındalık kazanması, erken teşhis konusunda bilgilenmesi, çocuğa ve gence kanserden koruyucu şekilde sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılması  önem taşımaktadır.