Bugün Hendek’te Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır Önderliğinde Hendek Belediyesi Ticaret Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Mahalle Muhtarları, sağlık hizmetlerinin saç ayaklarından bir tanesi olan Aile Hekimleriyle ilgili şikayetlerini dile getirdiler.

Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz “Şimdi Burda Bir Sorunumuz daha var, Evlerde ölümlerde, defin izni veriyoruz, Bize Her yıl bir liste geliyor, listede numara yok, hafta sonu ve gece definleri , sıfatlarla ilgili kimi arayacağınızı bulamıyoruz. Bu listeyi hiç atmasınlar, bu büyük bir yanlış ve doktorlara ulaşmakta sorun yaşıyoruz , sıkıntı çekiyoruz.” dedi.

Gerçekleşen Toplantıya Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe de toplantıya katılım sağlayarak yaşanan sıkıntılar ile ilgili olarak ihtarlara cevap verdi.

“Muhatap Noktasında Bana ulaşabilirsiniz. aile hekimleri sözleşmeli olarak çalışıyor, belirli bir defin nöbeti yapıyoruz. Bu nöbete gitmek istemeyenler oluyor. Bununla ilgili soruşturma açtık. İlçe Genelinde biz gereğini yaptığımızı düşünüyoruz. Benim Cep Telefonum bulunmakta. bu konuda iki personelimiz var. Aile hekimleriyle ilgili bir sorun yaşamaktayız. Aile Hekimleri Telefon Numaralarının paylaşılmasını istemediğinden, Kişilerin Verilerinin korunması ile ilgili bir kanun var o nedenle verememekteyiz. Ben İlçe Sağlık Müdürü olarak Telefonumu söyleye bilirim.” dedi.

Belediye Başkanı Babaoğlu da Konuyla ilgili olarak ;  “Muhtarlarımızla Özellikle gece ve hafta sonu ölümlerde, bu sorunu hep beraber yaşıyoruz. Ulaşamadıkları noktada temas kuruyoruz, bir şekilde çözüyoru. Daha şimdiye kadar İlçe Sağlık Müdürüne Ulaşıpta Çözemediğimiz bir konu olmadı.İl Müdürümüz İle görüştüm kısa zamanda çözüleceği  inanıyoruz. Gerekirse Emniyet Müdürümüzle alıp getiririz çözeriz.”dedi.

Babaoğlu Sözlerini Şu Şekilde devam etti ; “Aile Hekimleri Hasta Bakmıyor, Bundan Kaynaklı Hastanenin acil servisinde yığılmalar birikmeler yaşanıyor, Doktorlar e reçete yazıyor yığılmalar oluyor. 80 Tane - 100 Tane Hasta Bakan aile hekimleri, Şimdi Randevulu sistemde 15 Hastaya Bakar oldu. Bu konuda Kaymakamım sizden destek istiyoruz. Ben Virüs Kaparım Diye Hasta Bakmak olurmu”  dedi.

Hendek Aşağı Hüseyinşeyh Mahalle Muhtarı  Şükriye Tatarhan Şunları Belirtti ; “Aile Hekimleri Mahallemize gelmekteler, sadece ilaç yazmaktadır, muayene etmiyor. Ben Seni Muayene edemem uzak dur diyor. Benim Annem rahatsızdı, eve çağırdım muayene etmedi.” dedi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe “bu konuyla ilgili şikayet edebilirsiniz, CİMER’e de bizede şikayet edebilir. O konuyla ilgili gereğini yapalım. Arada Münferit olaylar olabilir. Sağlık Çalışanları bu konuyla ilgili , sağlık çalışanları gereğini yapmaya çalışıyor. Gelen Hastayı muayene etmeme, ilgilenmeme gibi bir durum olamaz. Bu konuda sıkıntısı olanlar bize ulaşabilir. Bir kişiden oluşan hatayı 24 aile hekimine mal edemeyiz. Mart Ayı itibariyle MHRS den Aile Hekimlerinin çıkacağı belirtilmekte.” dedi.