Geçen 2 yıllık süreçte “Gölyayla Türkiye’nin Gözdesi Olacak” söylemi yerini bu çöplere bırakırken, bölgeye piknik yapmak için giden vatandaşlar durumun vehametini paylaşarak yetkilileri göreve davet etti. 

İki yıl Önce Yapılan inceleme ve ziyaret sonrası “ Geçmişimizden aldığımız ilhamla gelecek nesiller için belirlediğimiz hedefler var. Yeşilimizi çok seviyoruz. Projemizin detaylarını önümüzdeki süreçte açıklayacağız. Her bölge için bir proje hazırladık. Yaylalarımızda hayata geçirdiğimiz projelerle Hendek Türkiye’nin gözdesi olacak. Turizmde, sporda aranılan ve tercih edilen ilk adres Keremali Gölyayla olacaktır” diye konuştu. Sunum nedeniyle teşekkür eden Vali Çetin Oktay Kaldırım,  “Sakaryamız yeni nesil turizm, gençlik kampları, macera ve doğa sporlarının merkezi olacak. Doğa harikası Gölyayla Gölünde turizm, gençlik kampları, macera ve doğa sporları projelerimizi masaya yatırdık” ifadelerine yer verilmişti. 

hendek-golyayla-da-uzun-suredir-alinmayan-copler-cevreye-saciliyor-3

Şimdi Gelinen son noktada geçen 2 yıllık süreçte bölgede hiç bir şeyin yapılmaması, çöplerin bile periyodik şekilde alınmaması vatandaşların gerek çevreye , gerekse Gölyayla’ya gereken önem veriliyor mu sorularını bir kez daha akıllara getirirken, bölgedeki projelerin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı merak konusu oluyor…

hendek-golyayla-da-uzun-suredir-alinmayan-copler-cevreye-saciliyor-4