Dün Gece Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda Saat 20:30'da başlayacak konserde şiirleri ile şair-yazar Alimoğlu geceye anlam katı. Konser etkinliğinin  sunuculuğunu Deniz De Asis yaptı.

Henüz daha 10 günlükken SMA Tip 1 hastalığı tanısı konulan bebek Fikret Asım Karaca'nın sağlığına kavuşması için Sakarya Valiliği izni ile yardım  kampanyaları düzenlenmeye başladı. 

Bebekler için bir numaralı genetik ölüm nedeni olan kas kaybı ve zayıflığaya sebep olan,çok sık rastlanmayan bu hastalığa karşı geliştirilen ilaçların alınması için yardım kampanyaları sürüyor. Bu Bağlamda bir konser de Hendek de düzenlendi. 

SMA 1. Tip Hastası Fikret Asım Karaca`nın Yardım Konserine yoğun bir ilgi olması salonu tamamen doldurmadı. 1 Haziranda alınan iznin ardından canla başla çalışan Annesi, Babası ve salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı. 

Yardım Konserindeki müzik dinletisinin başlamadan önce gösterilen sinevizyon video gösterimi herkesi duygulandırmakla kalmadı sanatçı Cevdet BAĞCA izledikten sonra sahneye çıkınca şu sözleri söyledi.

“Osmangazi Köprüsünün bir günlük parası SMA 1. Tip Hastalarına verilirse hasta kalmayacak.” 

Orada olan olmayan herkese şu çağrıda bulundu “yurt dışında yaşayan tanıdıklarınız veya akrabalarınız var ise lütfen destek çıkması için bilgi verin.”

Kampanya gönüllülerinden Fikret Bey etkinlikte şunları söyledi “Sakarya'da yaşayan herkes otuz lira verse para toplanacak veya dahada daraltalım Hendek için konuşalım Hendek’te yaşayan herkes üç yüz lira verirse yine toplanacak.”dedi. 

Konsere katılanlar, buruk bir şekilde konseri dinlerken, bir birinden güzel eserlerle katılımcıların efkarını dağıttı. 

Sanatçı Cevdet BAĞCA Eylül ayında İzmir`de Bir yardım konseri daha yapacağını söyledi.

SMA Hastası Fikret Asım Karaca`ya Destek Olmak İçin Bilgiler
ZİRAAT BANKASI
TR82 0001 0000 2040 4616 1750 08
Alıcı: Elif ALİM KARACA
Açıklama: FİKO