Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Saimi Sarıbıyık, ikinci dönem rektörlük görevine "4 yılda 4 ana hedef" sloganıyla başladıklarını belirterek, bu hedefler arasında önemli adımlar attıklarını açıkladı. Sarıbıyık, bu hedeflerin başında 'Eğitim ve Ar-Ge', 'Dijital Dönüşüm', 'Yeni OSB – MYO' ve 'Yeni Kampüs'ün geldiğini vurguladı.

2. OSB Hendek MYO İhalesinin yapıldığı duyuruldu

"Eğitim ve Ar-Ge" başlığı altında, +1 Eğitim Modeli çerçevesinde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikte öğrenciler yetiştirmeye devam ettiklerini belirten Sarıbıyık, Ar-Ge çalışmalarının da iş dünyasının sorunlarına çözüm sağladığını ifade etti. Kurumsal zekâ çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını söyleyen Sarıbıyık, üniversitenin dijital dönüşümde büyük bir adım attığını kaydetti.

Hendek'e odaklı olarak, Hendek Meslek Yüksekokulu'nun 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni binasının OSB tarafından ihalesinin yapıldığını belirten Sarıbıyık, bu durumun bir ilk olduğunu ve OSB'ler içindeki Meslek Yüksekokulu sayısını artırmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

2. OSB Hendek MYO İhalesinin yapıldığı duyuruldu

Ayrıca, yeni kampüsle ilgili de bilgi veren Sarıbıyık, şehrin tüm paydaşlarının mutabık olduğu bölgede Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/1000'lik imar planlarının tamamlandığını ve meclisten geçirildiğini belirtti. İlçe belediyelerinin çalışmalarıyla kampüs alanının yakında hazır hale geleceğini sözlerine ekledi. Sakarya Üniversitesi, Hendek'e yönelik bu hedefleriyle bölgede eğitim ve gelişim alanında önemli bir rol oynamaya devam ediyor.