Durun Bakalım Ne Olacak,

Her gün görsel medya aracılığı ile başta terör olmak üzere memleketi ilgilendiren bir çok haber dimağımıza doldurulmaktadır. Birde arasıra temel tüketim ürünlerine zam yapılmaktaki işte pastanın çileği budur demekteyiz milletçe. Hükümet yetkilileride ; Aman efendim kalkınmada süper ilerliyoruz, milli gelir bilmem kaç lira olmuş, bolluk , bereket siyasi istikrar , işsizlik oranlarında gerileme , doğal kaynakların kullanımı gibi bir çok durumuda ayrıca pompalanmakta , buna karşılık muhalefet ise başka alemlerden olaylara baktığınıda umutsuzca görmekteyiz. 
*
Ben sizin bu meselelerin dibine girip kafanızı hepten bulandırmak niyetinde değilim . çünkü vatandaş olarak benimde kafam bulanık. Neyin doğru neyin yanlış olduğu kimsenin çözdüğünüde zannetmiyorum. Her gün yeni bir güne uyanıyoruz her an yeni bir gündem doğuyor güneşin ardından. Bu durum toplumun her alanında cinnet olarak geri yansıdığını görüyoruz, bakın son 5 yılda Türkiye’de bu cinnet durumundan kaynaklı neler yaşanmış; yüzlerce kadın öldürüldü, aile içi şiddet , vahşice işlenen cinayetler , cinsel saldırı , küçük yaşta çocuk istismarları , trafik terörü , kadın ticaretinde üç kat artış gibi onlarca konu var , her gün bu haber başlıkları ile dolu görsel ve yazılı basında bir çok haber ile karşılaşıyoruz, peki ne olacak bu işin sonu deyip biraz üzülüp , bizim başımıza gelmediği içinde çok fazla değer vermiyoruz. 
*
Size bu cinnetin çokta uzağında olmayan , Memleketimizinden bir anektod aktarayım ; Geçenlerde Suriyede yatırımlarda bulunmuş şimdi Ankarada iş adamı olan arkadaşım bir konu anlattı çok üzüldüm, Suriyede ‘ki iş yerinde geçmişte çalışan Suriye vatandaşı olan bir arkadaşı 16 yaşındaki kızını bulmak için yardım istemiş kendisinden söylediğine göre kız suriyeden Türkiyeye kadın satan bir çete tarafından kaçırıldığını söylemiş , emniyet yardımı ile üç ay sonra kız Mardin ilinde bulunmuş , arkadaşım kızın bulunduğu karakola beraber gittiklerini ve gördükleri manzara karşısında şok olduklarını anlattı ; kız yedi aylık hamile olduğunu ve kızın beş binlira para karşılığında elli yaşında bir adam tarafından imam nikahlı evlendirilmiş olduğunu söyledi. Kızın yabancılar şube tarafından alıkonulduğunu ve babasına teslim edildiğini söyledi. İlgili emniyet müdürünün ifade ettiğine görede son yıllarda bu bölgede binlerce çocuk ticareti olduğunu Irak ve Suriye ‘den getirilen çocukların hayvan gibi satın alındığını söylediğinde ‘de dehşete düştüğümü ifade ederim.
*
Neresinden tutarsan tutun sadece bir konu ile ilgili durumumuz bu, çağdaşlık , gelişmekta olmak , ilerlemek , barış vs. İfadeler çok hoş ama , birazda toplum gerçeklerini görmek ve toplum olarak karşısında durmak gerekiyor. Evinde cinnet geçiren babanın evlatlarını katletmesi ne kadar hazin bir durum ise bu durumu oluşturan faktörlerde o kadar hazindir. Toplumun her tarafından ince ince sızan bu kan ve gözyaşı bir gün kapımızı çaldığında farkına varacağız sanırım. 

Toplum olarak büyük bir çoğunluğumuz umutsuzluk içinde sadece ‘’Dur bakalım ne olacak ‘’ demekten başka bir şey yapamıyoruz.

Yorum Sizin
Saygılarımla,