Tuaf değilmi her yerde bir başkan enflasyonu yaşanıyor, her alanda bir başkan mevkii varki herkez ulaşmak için türlü türlü triplere giriyorlar... Oda başkanları , Belediye Başkanları ,Kurum Başkanları, Spor Başkanları , Federasyon Başkanları , Siyasi Başkanlar , Hizmet alanları Başkanları , vs. vs. , saymakla bitmez Başkanlık Makamları. 

Haşmetmaablar bu saltanatın içinde mutlu mesud egolarınla yaşarken birde yancı Başkan yardımcıları veya onlara bağlı eşdeş başkanlar varki aynı alaka-i vakurluk ile caka satarlar , tabiki teba-i Millet bu başkanlara gereğinden fazla temaşa eylediğinden mesele dahada yüksek makamlara ulaşır. Çoğumuz bu makamları dolduran bu şahsiyet-i şahanelerinin ; Eğitim , Bilgi , Beceri , Kariyer ve Projelendirilmiş misyon yapılarını sorgulamayız, genelde duygularımızla düşünür beklentilerimiz ile yakınlaştırırız seçimlerimizi yaparken.

Efendim bizim Başkan diye başlarız söze öve öve bitiremeyiz, yağlamalar ballamalar oh tereyağlı sohbetler alır başını gider  ne zaman menfeatler kesişmeye , çıkarlar farklı boyutlara ulaşır vay gel görki Başkan meyerse çıplakmış  Varılmaz yol gibi iftiralar gıybetler , olmuşlar , öyleymişler döşenirde döşenir. Peki ne olacak öyle ise ? Yeni başkan çaredir ‘’Film Tekrar Eder’’ Aynı tipte yeni Başkan alır bayrağı aynı akibete doğru gider Bile bile , çünki ettiğini çekmektir aslında makamın saltanatı, başlarken idealis dönem , sonra yükselme devri ve nihayet çöküş devri ile son bulur. Halk aynı halktır Başkanlarını sahiplenir onura eder saygı ile karşılar makam-ı saadeti tattırır, makam gider mesele son bulur. Bu değirmenden gelir geçer tahıllar , asıl kararı veren suyun gücüdür.

Bizler İnsan olmamızın iradesi ile herşeye hakim olduğumuzu zanneden aslında karınca ile aramızda kader farkı olan mahlukatlarız, değer verdiğimiz makamların nerede eşitlendiğini biliyorsunuz  mesele makamını Halkın iradesinde kullanan görev ve sorumluluklarını bilen uygulamada adalet ve şahsiyet sahibi olan insanlar asıl başkanlardır, Halk olarak bu makama saygı buradan gelmelidir makamın sahsiyetine olan yalakalanma ; işinin tökezlenmemesi korkusundandır, nedeni ise bu tür böbürlenen Başkanlar makamını insanların kesişen menfeat yapılarına göre veya onların yakınlık durumuna göre değerlendirdiğinden genel olarak korku saldıkları gerçeğidir.

Lütfen her Alanda İnsanlık onuruna uygun her mevki de Gönüllerin Başkanı olmayı hedefleyen insanları seçin, Toplumun aynası olmak bu şekilde mevzuat standartı oluşturabilir yoksa standartlarınız değişir ve yalaka riyakar ve fitne fücür millet olmaya devam ederiz. Herşey gönlünüzce olmasını dilerim.

Saygılarımla Zafer Çakmak