YD-ÜFE, bir önceki aya göre %15,62, bir önceki yılın Aralık ayına göre %26,29 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %39,92 arttı. Ayrıca, on iki aylık ortalamalara göre de %61,58'lik bir artış kaydedildi.

Bu artışa bağlı olarak, imalat sektörü de yıllık bazda %40,03 arttı. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe %33,47 artış yaşanırken, dayanıklı ve dayanıksız tüketim malları ile sermaye malında %45,02 ila %48,82 arasında artışlar görüldü. Ancak enerji sektöründe %12,17 azalış kaydedildi.

Aylık bazda ise imalat sektörü %15,65 artış gösterdi. Aylık artışlar arasında enerjide %27,15, sermaye malında %16,11 ve dayanıksız tüketim malında %14,46 öne çıktı.

Yıllık bazda YD-ÜFE'ye göre 5 alt sektör azalış gösterirken, 20 alt sektörde artış yaşandı. Endekslerin en fazla arttığı alt sektörler, bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, b.y.s. makine ve ekipmanlar ve içecekler oldu. Yıllık bazda azalış yaşayan tek alt sektör ise kok ve rafine petrol ürünleri oldu.

Aylık bazda ise 20 alt sektörde düşüş görülürken, 5 alt sektörde artış yaşandı. Ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç), diğer mamul eşyalar ve basım ve kayıt hizmetleri, endekslerin en az arttığı alt sektörler olarak kaydedildi. Aylık bazda en fazla artış gösteren alt sektörler ise kok ve rafine petrol ürünleri, bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler ve diğer ulaşım araçları oldu.

Bu veriler, ekonomideki fiyat değişimleri ve sektörler arasındaki performansın yakından takip edilmesi gerekliliğine işaret ediyor. YD-ÜFE'deki bu artışların ekonomi üzerindeki etkilerini dikkatle izlemek önemli olacaktır.