Büyük Kaptan Hakan Soylu Sadece Spor'a Konuk Oldu

Hendekspor takım kaptanı Hakan Soylu, Radyo Mega'da her hafta perşembe günü saat: 16.00'da canlı olarak yayınlanan Cemil Tekin'in hazırlayıp sunduğu Sadece Spor isimli programa konuk olarak katıldı.

Program Cemil Tekin’in hazırladığı sorularla, soru cevap şeklinde gerçekleşti.

‘Futbola’a kaç yaşında nasıl başladın?’

- ‘13-14 yaşlarında Cengiz Basri Tarım hocam sayesinde başladım. Beni yaz spor okulundan Hendekspor’a kazandırdı. Orada birkaç yıl eğitim gördüm. Sonrasında Hendekspor’un genç takımından A takımına yükseldim. 19 yaşıma kadar Hendekspordaydım ardından Sapancaspor 3. Lig takımında bir deneyim yaşadım. Ailevi sebeplerden dolayı 1-2 yıl amatör takıma dönüş yaptım. Hendekte oynarken Abdurrahman Güneş hocam vasıtasıyla Kırşehirspor takımına katıldım. Orada 2 yıl kadar oynadım sonrasında Ofspor takımına geçiş yaptım. Bu şekilde Nazilli Belediye, Batmanpetrol, Sarıyespor gibi kulüplerde toplam 11-12 yıl kadar oynadım. Elimden geldiği kadar Hendek ve Sakarya’yı temsil etmeye çalıştım.’

Hendekspor takım kaptanı Soylu Sadece Spor'a Konuk Oldu

‘Bu sene Hendekspor'a nasıl bir başlangıç yaptın, Hakan Hendekspor'a nasıl gelecek?’

- 'Bu sene hedef 3. Lige çıkmak. Halkımıza, yönetimimize, futbolcumuza borcumuz var. 3. Lige çıkmak zorunda hissediyoruz. Bu sene Turgut Başkanımız ve yönetimimiz hedef 3. Lig olduğu için iyi bir kadro kuracaklardı. Bana abilik ve kaptanlık yapar mısın? Teklifiyle geldiler ve böylelikle bu yola başladık. Virüs sebebiyle var olan belirsizlikten dolayı 1 Kasımda başladık ve 4 buçuk aydır idman yapıyoruz. 6-7 tane hazırlık maçı yaptık takımımız her geçen gün daha da iyiye gidiyor.

‘Sevgili Hakan Soylu futbolda geleceğini nasıl görüyorsun, bu sene seni son kez mi izleyeceğiz?’

- 'Son 1-2 yıl diye düşünüyordum yaş olarak 38’e gireceğim virüsten dolayı her futbolcumuz kilo aldı bende kilo alma durumu olmadı. İdmanlara başladığımda ilk başlarda tabi zorlanıyorsun yetişmekte falan ama son hazırlık maçlarına baktığımız zaman %50'leri bulmaya başladı performansım. İzletebildiğim kadar hendek halkına bir şeyler yapmak istiyorum.'

‘Futbol hayatında özellikle Hendekspor forması altında unutamadığın bir maç veya bir anın var mı?’

- Bartın maçı bizim için çok özel bir maçtı benim için güzel geçti hem Hendek hem Bartın taraftarı alkışladı bizi maç sonrasında en önemli şeyde Hendeği orada alkışlatmak o gururu yaşatmak maçtan ziyade o benim hoşuma gitmişti. Çünkü Hendekspor'umuz bundan 3 sene öncesine kadar Süper Amatörde yaşayan bir takımdı ama seyircimiz, halkın heyecanı futbola hiç yoktu.

‘Pandemi olsa da futbol oynayan çocuklarımız, yeni nesil için futbola başlasınlar noktasında neler söylemek istersin.’

- Virüs kendi çocuğum dahil çoğu çocuğu etkiledi. En çok çocuklara vurdu biz bir şekilde çıkabildik. Televizyon ve internet bağımlılığı çok oldu çocuklarda artık dışarıya çıkmak istemiyorlar virüs gitse dahi bu yönden eksiklikleri olacak. İnsanlarımız çocuklarımız artık spora, doğaya koşsun herkes mutlu olsun istiyorum. İnşallah futbola da Türkiye’nin her kesiminden çocuklar spora adım atsın isterim.

Son olarak program sunucusu Cemil Tekin’in teşekkürleri üzerine konuk Hakan Soylu;

‘Öncelikle tekrar Radyo Mega ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah dinleyicilerimizin başını ağrıtmamışızdır. Son olarak bu pandemi dönemini ülkemiz en sağlıklı şekilde atlatır inşallah. Herkese iyi günler diliyorum.’ diyerek memnuniyetini belirtti. Çekilen hatıra fotoğraflarıyla program son buldu.