FEYZULLAH KÖSTERELİ GÜVEN TAZELEDİ

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü 1. Olağan Kongresi bu akşam kulüp binasında gerçekleşti.

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü 1. Olağan Kongresi gerçekleşti. Yoğun katılımın sağlandığı genel kurula üyeler eksiksiz olarak katılım sağladı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Suat Beyenal yaptı

Divan Başkanlığını güreş camiasının duayen ismi FILA Honore Güreş Hakemi Suat Beyenal yaparken, divan üyeliklerini ise Sakarya Güreş İl Temsilcisi Bahattin Aydın ve eğitimci Kemal Ayyıldız yaptı.

Ali İnci: "Hendek Türk güreşinin çimentosudur"

Kongrenin sunumunu Fahri Küt üstlendi. İlk olarak açılış konuşmasını Hendek Eski Belediye Başkanı, 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve kulübün ilk kurucusu olan Ali İnci yaptı. İnci, geçmişten bugüne kulübün tarihçesi ile ilgili bilgiler verdi. Birçok şampiyon yetiştirdiklerini ifade eden İnci, "Hendek Türk güreşinin çimentosudur" dedi.

İnci’nin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi.

Yıllar öncesinde bu kulüpte sporcuydum. Şimdi ise kulüp başkanı olarak sizlere hitab ediyorum

Köstereli, “Yıllar öncesinde bu kulüpte sporcuydum. Şimdi ise kulüp başkanı olarak sizlere hitab ediyorum. Sayın Vekilimiz Ali İnci, 1988 yılında bu kulübü kurduğunda kulübün ilk sporcuları bizlerdik. Şükürler olsun rabbime ki, o gün bugündür sporcular yetiştirmeye kulübümüz devam ediyor. Sefer Sarı, Harun Kaynak, Zafer Başar, Mehmet Ümit Bedel, Yunus Özel gibi birçok sporcuyu kulübümüz yetiştirmiş, yetiştirmiş olduğumuz bu sporcular da şimdi kendileri öğrenci yetiştirmektedirler. Bu silsile yıllarca Allah’ın izniyle devam edecektir” dedi.

Başkan Köstereli ayrıca, “Eski kulübümüz 2 branş üzerinden hizmet veriyordu, karate ve tekvando şeklinde. Yeni kulübümüz Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübümüz ise 16 branj üzerine kurulan bir kulüptür. Kulubümüzün bütün branşları aktif olarak hizmet verecektir. Bu manada Rasimpaşa Camiinin altında bizlere yer tahsis eden onursal başkanımız Sayın Ali İnci’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Köstereli’nin ardından sırasıyla; Sakarya Güreş İl Temsilcisi Bahattin Aydın, şampiyon sporcular Büşra Tosun ve Yunus Özel, kulüp antrenörü Zafer Başar ve TGF Basın Yayın Kurulu Üyesi Cemil Tekin söz alarak kısa bir konuşma yaptı.

Köstereli yeniden başkan seçildi

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Bütün dernek üyelerinin teveccühüyle mevcut başkan Feyzullah Köstereli güven tazeleyerek, tekrardan Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübünün başkanı seçildi.

Şampiyon sporcular unutulmadı

Kulüp yönetimi tarafından ilk kongre olması hasebiyle geçmiş yıllarda gençlerde Avrupa Şampiyonluğu elde etmiş karatede Büşra Tosun’a ve güreşte Yunus Özel’e hediye takdiminde bulunuldu.

Daha sonra kulüp yöneticileri ve sporcuları ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafları ile kongre sona erdi.