Ak Parti Yalova İl Gençlik Kolları tarafından Mısır'da idam kararı verilen 183 Müslüman için 183 adet fidan dikimi yapıldı. Ak Parti Yalova İl Gençlik Kolları tarafından Kurtköy'de düzenlenen etkinlik kapsamında Mısır'da idam kararı verilen 183 Müslüman için katılımcılar Şehit Esma Fidanlığı'na 183 adet fidan dikimi yaptı. Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin sadece ülkesinde değil bütün dünyada mazlumlar için, haksızlığa uğrayanlar için demokrasi harici bütün gelişmeler için söz sahibi olduğunu ve bunun için her türlü mücadeleyi verdiğini söyledi.

“Her zaman zalimlerin karşında olacağız.”

Teşkilat olarak her zaman zalimlerin karşısında olacaklarını söyleyen Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emrullah Yabanigül ise, “Antalya, Hatay, Düzce, Bilecik, Sakarya Hendek ve İstanbul’dan gelen arkadaşlarımızla beraber Mursi hükümetini darbe yoluyla indiren ve demokrasi dışı eylemleri ile oradaki insanları katleden, kendi halkına zulmeden bir yönetimi asla desteklemiyoruz. Onları asla diyalog olarak karşımıza almayacağız. Şuan ki Mısır yönetimini kınıyoruz. Bir Esma şehit oluyorsa bin Esma doğacak. Her zaman zalimlerin karşında olacağız. Bu yüzden buradayız” ifadeleri kullandı.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Yalova’da Fidan Dikti

Yalova’da düzenlenen etkinlik sonrası açıklama yapan AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, "Yalova İl Gençlik Kollarının hazırlamış olduğu Mısır'da idam kararı alınan 183 mazlum için haykırışımız adına bugün burada sembolik fidan diktik. Batı dünyası 'Görmedim, duymadım, bilmiyorum' dercesine sessiz kalırken, Türkiye, Müslüman kardeşleri için bir ses, bir ışık, bir umut olmak için sesini yükseltiyor.

Mısır'da idam cezasına çarptırılan 183 mazlumun gür sesiyiz bugün. Her zaman mazlumun yanında zalimlerin karşısında olacağız.’’ dedi